F1 - ÍGY VÉLEKEDIK A HAAS AZ ALFA ÉS A FERRARI KAPCSOLATÁRÓL

51368883_1274542692708989_8367934655957041152_n.jpg

Megszólalt a korábbi Sauber-csapat és a Ferrari minden eddiginél szorosabb fűződött viszonya kapcsán a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner. Szerinte nem kell attól tartani, hogy ez bármiben is negatívan érintené a negyedik F1-es szezonjára készülő amerikai alakulatot.

Noha sokáig úgy tűnt, hogy a Haas lehet a Ferrari „B”-csapata, végül a Sauber lett az, amelyik – legalábbis névleg – a maranellóiak égisze alá tartozik immár. Ugyanis, mint az ismeretes, a svájci csapat neve 26 év után tűnt el a száguldó cirkuszból, s helyette Alfa Romeo Racing néven fog futni a csapat, ráadásul már azt pletykálják, hogy az olasz autógyártó már a felvásárlást fontolgatja.

Ennek fényében viszont úgy fest, hogy ezzel a döntéssel a Haas valamelyest visszább szorult a Ferrari prioritási listáján, legalábbis látszólag. Azonban az amerikai együttes vezetője, Günther Steiner legutóbbi nyilatkozatában kitért arra, hogy aggodalomra semmi ok és az amerikaiak nem látják annak okát, hogy fel kellene bontaniuk a Ferrari folytatódó együttműködésüket.

055.JPG

„Jó a kapcsolatunk a Ferrarival, mind technikailag, mind emberileg, mind pénzügyileg. Ők tisztelnek minket, mi teszteljük őket és így jól együtt tudunk működni. Az nem a mi dolgunk, hogy ők mit ügyködnek a Sauber és az Alfa Romeo háza táján. Azzal viszont tisztában vannak, hogy teljes mértékben tiszteljük őket” – kezdte gondolatait a motorsport.com hasábjain Steiner.

„Nem avatkozom közbe. Addig nincs is okom rá, amíg mindent megkapunk, amit csak megígérnek. Az az ő dolguk, hogy ezen kívül mit csinálnak még” – folytatta mondandóját a csapatfőnök, majd hozzátette, hogy a továbbiakban is pontosan annyi alkatrészt fognak vásárolni az olaszoktól, amennyit a szabályok lehetővé tesznek.

„Boldogok vagyunk mindazzal, amit tőlük kapunk. Nincs bennünk negatív érzés, és ahogyan azt már korábban elmondtam, nincs befolyásom arra, hogy mit csinálnak mással és nem is akarom, hogy legyen, mert ez nem az én dolgom, hanem az övék. Nem érzem azt, hogy abban a pozícióban lennék, hogy megmondjam a Ferrarinak, mit tegyenek. Amíg azt folytatjuk, amit eddig mindig is csináltunk, addig boldog vagyok” – magyarázta Steiner annak az okát, miért nem szólnak bele az Alfa Romeo és a Ferrari viszonyába. Végül megjegyezte, hogy a témában még csak kérdéseket sem tett fel a Ferrarinak, mert ez egyszerűen nem az ő dolga.

Fotó: Haas F1 Team / Facebook, Joe Portlock / LAT Images (Pirelli F1 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4014618010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása