F1 - WEBBER SZERINT TELITALÁLAT VOLT A MCLARENTŐL AZ EX-PORSCHÉS SZAKEMBER LEIGAZOLÁSA

andreas_seidl_team_principal_porsche_team_mark_webber_porsche_works_driver_wec_bahrain_2016_porsche_ag.jpg

A WEC-világbajnok ex-Forma-1-es pilóta szerint Andreas Seidl, a Porsche LMP1-es endurance-csapatának korábbi főnöke, Andreas Seidl volt az egyik legjobb, akivel dolgozott. Lehetséges, hogy az Isten lábát fogta a McLaren leigazolásával?

Mint az ismeretes, a McLarennél idén áll munkába újdonsült szerzeménye, a Porschétől leigazolt Andreas Seidl. A német mérnök számára nem idegen terep a Forma-1 sem, ugyanis előbb a BMW Motorsport F1-es programjában tevékenykedett, később pedig a BMW Sauber alkalmazásában állt. A WEC-ben háromszor vitte sikerre a stuttgarti márkát és ugyanennyiszer Le Mans-ban.

A 46 éves szakembert pedig jól ismeri Mark Webber is, ugyanis előbb a Williams-BMW-nél, majd a Porschénél dolgozott vele együtt. Az ausztrál úgy véli, hogy a McLaren remek döntést hozott azzal, hogy szerződtette őt.

„Ha van megfelelő ember erre a munkára, akkor az ő. Teljesen munkamániás és nagyon-nagyon ott van a szeren a technikai dolgok terén, továbbá remekül kijön az emberekkel. Ő az egyik legjobb, akivel valaha dolgoztam” – fejtette ki elég egyértelműen a véleményét Seidl kapcsán a Minardi, a Jaguar, a Williams és a Red Bull korábbi F1-es versenyzője a motorsport.com hasábjain.

mark_webber_andreas_seidl_porsche_team_principal_l_r_porsche_919_hybrid_2018_porsche_ag.jpg

„Andreas és én 2005 óta ismerjük egymást. Egykor a mérnököm volt a Williamsnél és a BMW-nél. Nagyon izgatott a McLarenhez való csatlakozása miatt, de tudja, hogy mi a dolga, ugyanis a BMW-vel dolgozott már a Forma-1-ben” – tette hozzá Webber.

„Jelentős szerepe van azokban a sikerekben, de nem csak neki, hiszen egy eléggé nagy csapat volt, de határozottan ő volt az, aki löketet adott az eredményeknek. Mindig is vissza akart térni a Forma-1, és ha őszinte akarok lenni, nem gondolom azt, hogy ez volt egyetlen hívás, amit kapott a paddockból. Úgy vélem, nagy lehetőséget lát ebben a projektben” – zárta gondolatait az ausztrál, de azt azért még megjegyezte, hogy a McLarennek ismételten kizárólagosan a Forma-1-re kéne összpontosítania, ugyanis a csapat munkamorálját legnagyobb sikerei idején is ez jellemezte.

Fotó: Porsche

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7114616580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása