F1 - A PORSCHE LMP1-ES VEZETŐJÉT IGAZOLTA LE A MCLAREN

ds-_aixgaahi-u.jpg

Hosszú évek óta először sikerült kulcsigazolás bejelenteni a nagy múlttal és briliáns sikerekkel bíró, ám az elmúlt néhány szezonban kifejezetten gyatrán teljesítő McLarennek: az új ügyvezető igazgató egykor a Porsche LMP1-es alakulatát vitte sikerre az Endurance Világbajnokságban (WEC).

Egy ideje már komolyabb átszervezések vannak folyamatban a McLarennél, azzal a céllal, hogy véget vessenek eredmények szempontjából gyászos éveiknek. Ennek a folyamatnak a következő mérföldkövét egy igazi kulcsember, Andreas Seidl leigazolása jelenti, aki 2015 és 2017 között rendre sikerre vitte a Porschét a WEC-ben: a német LMP1-es csapat ebben az időszakban valamennyi Le Mans-i győzelmet, valamint egyéni és konstruktőri címet bezsebelt.

A közleményből kiderül, hogy Seidl a 2019-es szezon folyamán fogja felvenni a munkát Wokingban, aminek az az oka, hogy a szakember azután is maradt a Porschénél, hogy a gyártó 2017 végén faképnél hagyta a megbízhatósági világbajnokságot, mint a teljes motorsportos részlegért felelős igazgató.

„Hatalmas megtiszteltetést és kihívást jelent ez számomra, amire készen állok, és ami iránt elkötelezett vagyok. Rendkívül különleges és inspiráló lehetőség az, hogy hozzájárulhatok a McLaren örökségéhez. A McLarennek megvan a víziója, a vezetősége és a tapasztalata ahhoz, hogy visszatérjen az élvonalba, de ami a legfontosabb, hogy az ehhez szükséges emberek is rendelkezésre állnak. Nekem pedig ez lesz a küldetésem, amire teljes fókuszt fogok helyezni” – fogalmazott Seidl.

dwi3fqpx0aekw5o.jpg

Seidlnek az lesz a feladata, hogy Brownnak jelentsen amellett, hogy a csapat három fő egységét kell igazgatnia. A technikai igazgató James Key – aki szintén később érkezik – az autótervezésért lesz felelős, míg a gyártást Simon Roberts, a pályán zajló tevékenységeket pedig Paul James főszerelő fogja vezényelni. Seidl érkezése révén pedig a sportigazgató, Gil de Ferran is nagyobb szabadkezet kap a saját szerepében, aminek keretében a Forma-1-en kívüli versenyprogramokért felel, többek között az Indy 500-as indulásért.

Nem ismeretlen egyébként a Forma-1 Seidl számára, ugyanis 2009-ig vezette a BMW Sauber csapatát, ami után a bajor márka DTM-es visszatérésén ügyködött. Ekkora előélet fényében Zak Brown vezérigazgató értelemszerűen rendkívül izgatott: „Örülünk, hogy Andreas csatlakozik a McLarenhez azért, hogy a technikai és operációs programunkat vezesse. Két fronton is jelentősége van a leigazolásának. Egyrészt ez egy újabb fontos lépés a Forma-1-es teljesítményünk fejlesztésében, illetve a Forma-1 iránti hosszútávú elköteleződésünkben. Másrészt szerves részét képezheti a McLaren Racing hosszútávú stratégiájának, ami a motorsportos programunk globális kiterjesztését illeti. Andreas egy jó képességekkel bíró vezető, a háta mögött valamennyi eddigi programjában elért sikerrel. Már nagyon várom, hogy vele dolgozzak.”

Fotó: McLaren / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2514555084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása