F1 - KUBICA „ÚJONCKÉNT” TÉR VISSZA A FORMA-1-BE

robert_kubica_f1_grand_prix_italy_previews_ohv3b1gx5bqx.jpg

Robert Kubica – aki 8 évnyi kihagyást követően, a Williams színeiben fog visszatérni a száguldó cirkuszba – úgy érzi, hogy sokkal inkább újoncként, mintsem tapasztalt versenyzőként és korábbi nagydíjgyőztesként lesz ott a rajtrácson, annyit változott a sportág 2010 vége óta.

2018 egyik nagy sikersztorija volt az, hogy Robert Kubica egy súlyos ralibaleset után és kitartásával, 8 év távollétet követően idén ismét ott lesz a Forma-1-es rajtrácson, a Williams versenyzőjeként. Kubica korábban, 2006 és 2010 között 76 Forma-1-es futamon állt rajthoz, amikből a 2008-as Kanadai Nagydíjat győztesként zárta.

Azonban a 2010-es szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj óta nem versenyzett a Forma-1-ben, így a lengyel úgy érzi, hogy két hónap múlva, Melbourne-ben sokkal inkább újoncnak fog számítani: „Ausztráliában sokkal inkább leszek egy újonc, mintsem egy olyan pilóta, aki már öt szezont teljesített. Ennek oka az, hogy a Forma-1 nagyon sokat változott. A Forma-1-re ez mindig is jellemző volt: a 2000-es években is teljesen mások lettek az évtized végére az autók, az évtized elején használt autókhoz viszonyítva” – nyilatkozta az autosport.com-nak Kubica.

„Nagyon keményen kell dolgoznom majd, s már nagyon várom ezt a kihívást, ahogyan azt is, hogy rátalálják arra a természetes vezetési stílusomra, amit egykor alkalmaztam, amikor mindig az autóban voltam, és 10 naponta verseny volt Mindennek természetesen kellene lennie, amennyire csak lehet” – tette hozzá a 34 éves lengyel.

„Az, ami segít nekem, hogy eléggé magas szinten versenyeztem egykor, így megtapasztaltam, hogy mit jelent egy F1-es pilótának, illetve mit jelent az, hogy a legjobb versenyzők ellen versenyzem. Remélem, hogy ez a tapasztalat segíteni fog abban, hogy az általam kitűzött szintet elérjem, ez a célom. Az, hogy a Forma-1-ben lehetek másik 20 pilóta mellett, hatalmas megtiszteltetést jelent számomra, de ugyanakkor kemény munkát is. Nagy kihívás előtt állok” – zárta gondolatait Kubica.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1214572500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása