F1 - IMMÁR HIVATALOSAN IS FERRARI-AKADÉMISTA MICK SCHUMACHER

dtlywh1wwaiwdkc_1.jpg

Megerősítette a néhány nappal ezelőtt megszellőztetett sajtóinformációkat a Ferrari, amiknek értelmében 2019-től Mick Schumacher is az olaszok pilótanevelő programjának részét képezi.

Pár napja jelent meg a hír, miszerint Mick Schumacher csatlakozhat a Ferrari versenyzői akadémiájához, aminek keretében akár még a csapat idei Forma-1-es autóját is pályára viheti. Utóbbiról továbbra sincsenek hivatalos információk, de mindenesetre a Ferrari szombaton bejelentette, hogy a tavalyi Forma-3-as Európa-bajnok édesapja, a hétszeres F1-világbajnok Michael Schumacher nyomdokaiba lép azzal, hogy belép a Ferrari Versenyzői Akadémiába (FDA).

Az akadémiának tagja még az idén szintén a Forma-2-ben induló Giuliano Alesi és Callum Ilott, a Forma-3 mezőnyét erősítő Marcus Armstrong és Robert Shwartzman, valamint Enzo Fittipaldi és Gianluca Petecof. A közleményben egyúttal az is kiderült, hogy a Ferrari kiszállt a Forma-2-es futamgyőztes Antonio Fuoco, valamint Guan Yu Zhou – aki idén már az F2-ben fog versenyezni szintén – mögül.

„Számomra kétségkívül sokat jelent érzelmileg, hogy üdvözölhetem Micket a Ferrarinál, hiszen születése óta ismerem őt. Azonban elsősorban a tehetsége, valamint az emberi és szakmai kvalitásai miatt választottuk őt, amik fiatal kora ellenére kiemelkedőek” – nyilatkozta a hír kapcsán Mattia Binotto, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke.

„Több mint nyilvánvaló, hogy a Ferrarinak a szívemben nagy helye van azóta, hogy megszülettem, és ugyanez a teljes családra igaz. Úgyhogy ennek a lehetőségnek személy szerint nagyon örülök” – mondta a 19 éves német, akinek kapcsán a motorsport.com azt is megírta, hogy akár Antonio Giovinazzi helyébe is léphet, aki a Saubernél való bemutatkozása révén már nem fog megfelelni a szezonközi tesztek két napjára vonatkozó feltételnek, aminek értelmében olyan versenyzőnek kell vezetnie, akinek nincs több tapasztalata két F1-es futamnál, azaz akár idén beülhet az olaszok F1-es gépébe, de könnyen megeshet, hogy majd a Haas és a Sauber autójában is felbukkan.

Fotó: Prema Team / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr714573036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása