F1 - SCHUMACHER AKÁR A 2019-ES FERRARIT IS TESZTELHETI

dtlywh1wwaiwdkc.jpg

Olasz sajtóértesülések szerint Mick Schumacher közel áll ahhoz, hogy pályára vigye a Ferrari idei versenygépét, amennyiben csatlakozik az olaszok pilótaneveldéjéhez.

Mick Schumacher idén a Forma-2-ben fogja a Prema csapat színeit képviselni, pedig állítólag volt olyan Forma-1-es csapat, amely tárt karokkal várta volna. Csakhogy az ifjú németnek és menedzsmentjének logikus döntést kellett hoznia, mérlegelve azt, hogy a hétszeres világbajnok fiának a vártnál nehezebb volt az idáig vezető út.

2015-ben kezdett el komolyabb szinten versenyezni, ám az első nagyobb eredmények csak egy évvel később jöttek, amikor a német mellett az olasz Forma-4-es bajnokságban is második lett az összetettben. Ezt követően, 2017-ben szintet lépett a 19 éves versenyző és a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében próbált szerencsét.

Egészen második szezonja feléig meglehetősen középszerű teljesítményt nyújtott, de aztán a hátralévő futamokon feljebb kapcsolt, aminek eredményeként az utolsó tizenhat futamból tizenkettőt dobogón zárt, amiből nyolcat ráadásul annak legfelső fokán – azonban így senki, még a Red Bull hátszelét élvező Dan Ticktum, sem tudta megállítani abban, hogy megnyerje a bajnoki címet.

Nem sokkal diadala után be is jelentették, hogy folytatja a motorsport szamárlétrájának kijárását, s szintet lépve így jutott el a Prema F2-es üléséig.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy még idén láthatjuk az ifjabb Schumachert Forma-1-es autóban, ugyanis a motorsport.com olasz kiadása arról értesült, hogy a német rövidesen aláírhat a Ferrari Versenyzői Akadémiához (FDA), aminek révén valamelyik szezonközi teszten akár pályára is viheti a maranellói gárda 2019-es autóját.

Fotó: Prema / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr214563524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása