F1 - BUEMI KILENCEDJÉRE IS A RED BULL TARTALÉKOSA

ap-1ww9k2wm52511_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

A Red Bull kedden bejelentette, hogy a WEC- és Formula-E-bajnok svájci pilóta tölti be 2019-ben is a tartalékversenyzői posztot. Buemi ezzel elmondhatja magáról, hogy három – egyébként rivális japán gyártóval is kapcsolatban áll.

Sébastien Buemi immár 2008 óta a Red Bull-család tagja, igaz, a Forma-1-ben csak három éven át, 2009 és 2011 között versenyzett, akkor is a fiókcsapatot, a Toro Rossót képviselve. Azonban a svájci a száguldó cirkuszból való távozását követően sem fordított hátat a Milton Keynes-i csapatnak, amelynél 2019-ben már a kilencedik szezonját kezdi meg tartalékversenyzőként.

A 30 éves pilóta azonban más technikai sportokban fényes sikereket ért el: az endurance-vb-n (WEC) már 2012 óta erősíti a Toyota LMP1-es csapatát, aminek színeiben 2014-ben bajnok lett, 2018-ban pedig – Fernando Alonsóval és Kazuki Nakajimával karöltve – megnyerte a Le Mans-i 24 órást.

A Formula-E-ben pedig annak indulása, 2014 szeptembere óta versenyez a korábban a Renault, jelenleg pedig a Nissan gyári támogatást élvező e.dams színeiben – a második szezonban itt is eljutott az összetett elsőségig, amin kívül két második és egy negyedik helyet mutathat fel.

2019-től pedig a Red Bull a Renault helyett már a Honda erőforrásait használja majd, ami azt jelenti, hogy Buemi három rivális japán manufaktúrával – a Toyotával, a Nissannal és a Hondával – is együtt dolgozik, ami egészen egyedülálló.

A Red Bull ellenben az állandó versenyzői terén némi újításra kényszerült azt követően, hogy Daniel Ricciardo a Renault gyári csapatát választotta: az idei szezontól fogva Pierre Gasly lesz Max Verstappen csapattársa.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9314565582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása