WTCR - RALIKROSSZOS KLASSZIS CSATLAKOZIK AZ SLR-HEZ

03_johan_kristoffersson_volkswagen_motorsport-jpg.jpg

Tovább folytatódik a Túraautó Világkupában a sztárparádé: 2019-ben bemutatkozik a ralikrossz-világbajnokság kétszeres bajnoka, Johan Kristoffersson, mégpedig a Sébastien Loeb Racing színeiben, a 2012-es WTCC-bajnok Rob Huff és Mehdi Bennani oldalán.

Minden jel arra mutat, hogy ezekben a hetekben egyre inkább gyűrűződik az a trend a WTCR-ben, miszerint a csapatok a létező legerősebb felállásokat próbálják meg összeállítani. A Hyundainál Michelisz Norbi, Gabriele Tarquini, Nick Catsburg és Augusto Farfus, a Lynk & Co-nál pedig Thed Björk, Yvan Muller, Andy Priaulx, valamint Yann Ehrlacher fognak gondoskodni arról, hogy egy valami egészen brutális szezont láthassunk 2019-ben, és ennek tetejébe megjött a Sébastien Loeb Racing a csütörtök délutáni bejelentésével, aminek értelmében a csapat jövőre valamilyen kétszer kétfős felállás formájában összesen négy Volkswagen Golfot fog indítani, amik közül hármat Rob Huff, Mehdi Bennani és Johan Kristoffersson fog terelgetni.

01_johan_kristoffersson_volkswagen_motorsport-jpg.jpg

Kristoffersson pedig nagyon komoly húzóerő lehet a Volkswagennél, mivel annak ellenére, hogy még csak 30 éves, nagyon komoly eredmények vannak a háta mögött. 2012-ben behúzta a nemzetközi Superstars-bajnokságot, 2017-ben és 2018-ban meg valósággal leiskolázta a ralikrossz-világbajnokság mezőnyét, 24-ből 18 futamot megnyerve, és ezek mellett kétszer a svéd túraautó-bajnokságot is behúzta, továbbá a skandináv Porsche Carrera Cup-ban is három bajnoki címet gyűjtött be. Ami megnehezítheti a dolgát, az az, hogy mindössze két dolog ismerős számára a WTCR-ből: a Hungaroring és a joker-kör – előbbit még az International Superstars Series-ben töltött évéből, utóbbit meg pont a ralikrosszból vette át a WTCC, még 2017-ben.

„Négy év ralikrosszozás után, 2019-ben lesz az első teljes szezonom a túraautózás nemzetközi porondján a 2013-as év óta. A legtöbb pálya új lesz számomra, ami hatalmas kihívást fog jelenteni. Már nagyon várom viszont, hogy együtt dolgozzak az új csapattársaimmal, különösen a túraautó-világbajnok Huff-fal. Ráadásul a Sébastien Loeb Racing is egy tapasztalt csapat, és az is az örömömre szolgál, hogy a Volkswagen-család része maradhatok” – idézi a hivatalos sajtóanyag Kristoffersson szavait.

Fotó: hivatalos sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3114503694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása