F1 - KIHIRDETTÉK AZ ELSŐ NÉGY 2019-ES FUTAM GUMIVÁLASZTÉKÁT, AZ EGYSZERŰBB (?) JELÖLÉSEKKEL

0059.jpg

A Pirelli hétfőn, kommüniké formájában ismertette, hogy a csapat az első négy verseny folyamán mely gumikeverékekből válogathatnak. Mondjuk, azzal lehet, hogy tudnánk vitatkozni, hogy az új, egyszerűbbnek beállított rendszer tényleg egyszerűbb-e…

A szabályváltoztatások értelmében 2019-től fogva egy egyszerűsíteni kívánt szisztéma szerint, a hiper-ultra-szuper előtagokat mellőzve lesznek megjelölve a gumikeverékek. A C1 a jövő évi gumipaletta legkeményebb tagja, míg a C5 a leglágyabb gumiabroncsot jelöli – azaz mostantól az eddigi hét- helyett már csak ötféle slick gumiból áll majd a paletta, ami érthető is, ugyanis az elmúlt időszakban a kemény gumiknak nem igazán volt szerepe.

Az olasz-kínai gumivállalat tájékoztatása alapján Ausztráliában, Kínában, valamint Azerbajdzsán a C2-es, a C3-as és a C4-es gumikat láthatjuk majd – ezek közül egyedül a sanghaji hétvége esetében módosított a Pirelli 2018-hoz képest: a tavalyi víkend során a közepes, a lágy, illetve az ultralágy keverékeket lehetett használni, átugorva a szuperlágyat.

Bahreinre pedig a lehető legkeményebb, C1-C2-C3-as kombinációval rukkolt elő a Forma-1 hivatalos és kizárólagos gumibeszállítója, melynek megbízatását éppen néhány héttel ezelőtt hosszabbították meg 2023 végéig a kiírt tender eredményének értelmében.

S noha korainak tűnik a Pirelli első bejelentése, de teljesen szabályosan jártak el az olaszok. A szabálymagyarázat szerint ugyanis az Európán kívül versenyhétvégék esetében 14 héttel az esemény kezdete előtt kell ismertetni azok gumikínálatát, míg az európai eseményeknél ez a határidő 8 hét. A motorsport.com számításai szerint azonban egy jó ideig ne számítsunk a következő bejelentésre, ugyanis kalkulációjuk szerint februárban ismertethetik a kanadai, majd a barcelonai palettát.

Pirelli Motorsport

Some gifts come early. Here are the #Fit4F1 compounds for the Australian, Bahrain, Chinese and Azerbaijan Grands Prix! (Quick Reminder - In 2019 there will only be 3 colours per race, but 5...

Fotó: Andy Hone / LAT (Pirelli Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8614470238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása