F2 - KÍNAI-OLASZ PÁROS AZ UNI-VIRTUOSINÁL, ALESI SZINTET LÉPETT

page1_3.jpg

A hét folyamán több fontos bejelentés is történt a Forma-2 világában: a Russian Time csapatát átvevő UNI-Virtuosi mindkét versenyzőjének kilétére fény derült, miközben Jean Alesi fia jelentős mérföldkőhöz érkezett.

Folytatódik az őrült pilótamozgás a Forma-1 előszobájának minősülő Forma-2-ben, amiről ezúttal az UNI-Virtuosi csapatának közleményei tettek tanúbizonyságot. A Russian Time-ot átvevő brit együttes a Forma-3-as Európa-bajnokságból érkező Ferrari-akadémista, Guanyu Zhou, valamint az idei év folyamán a Campos Racing alakulatát erősítő Luca Ghiottót igazolta a 2019-es idényre.

„Magabiztosnak érzem magamat és azt a csapat, amely velem együtt és mögöttem dolgozik. Nagyon pozitívnak bizonyult az a három nap, amit Abu Dhabiban töltöttem az F2-es teszten, ugyanis erős volt a tempónk. A csapat is elégedett volt a teljesítménnyel, így már nagyon várjuk az előttünk álló szezont. Örülök, hogy a csapat része lehetek, illetve annak, hogy a srácok ennyire bíznak bennem, persze, én is nagyon hiszek és bízom bennük” – idézi a motorsport.com Zhou gondolatait, aki idén a Prema Theodore Racinggel két futamot nyert és hatszor állt dobogóra.

„Dobogós helyezéseket szeretnék elérni, remélhetőleg már a szezon elejétől fogva, továbbá néhány győzelem is nagyszerű lenne a kezdőévben. Mindannyian tudjuk, hogy nehéz évnek nézünk elébe, mert minden új lesz: a pályák is, a Forma-2-es autó is... Nem lesz könnyű, de megpróbáljuk a legjobb formánkat nyújtani azért, hogy a lehető leghamarabb elérjük a kitűzött célt” – tette hozzá a kínai.

„12 hónap után visszatérek ehhez a szorgalmas emberekből álló csapathoz. Valamennyi csapattag a létező legmagasabb motorsportos kultúrával és győzelmi ambícióval rendelkezik, ami minden egyes mozzanatukon és a versenyzéshez való közeledésükön érezhető. Nyilvánvaló módon a közös célunk az, hogy jobb munkát végezzünk, mint tettük azt 2017-ben, amikor negyedikek lettünk az egyéni kiírásban” – kommentálta a hírt Luca Ghiotto, aki jövőre már a negyedik évét kezdi meg a Forma-2-ben, az ideit pedig a nyolcadik pozícióban zárta az összesítésben.

Az UNI-Virtuosin kívül bejelentést tett a Trident is a hét folyamán: az olasz csapat pénteken megerősítette, hogy 2019-re előlépteti a GP3-as felállásából Giuliano Alesit, az F1-es nagydíjgyőztes Jean Alesi fiát. A fiatal franciának a kisebbik juniorbajnokságban idén nehezebb éve volt, mint 2017-ben, amikor is három futamot is nyert, összetettben pedig az ötödik lett – most viszont egy győzelemmel csak hetedik lett a végelszámolásban.

„Ez egy elképesztő lehetőség! Mindenekelőtt is köszönetet akarok mondani a Tridentnek ezért, öröm lesz számomra a Forma-2-ben versenyezni a csapattal. Ez egy új kategórián túl egy új kalandot is jelent, amit már rettenetesen várok. Idén nem a reményeink szerint alakultak a dolgok, de már várom, hogy sikeres szezont zárhassak 2019-ben a Tridenttel. Ennek érdekében keményen fogunk dolgozni ezen a télen, hogy a lehető legerősebben térhessünk vissza a szezonnyitóra” – mondta Alesi, aki az Emirátusok-beli szezon utáni gyakorláson az első napot a 13., a másodikat pedig a 6. helyen zárta, a második nekifutás alkalmával meg már csak fél másodperces volt a lemaradása.

Az eddigi hivatalos bejelentések alapján a következőképpen fest a Forma-2 2019-es mezőnye:

  • ART Grand Prix: Nikita Mazepin, Nyck de Vries
  • Carlin: Nobuharu Matsushita, ???
  • Prema Theodore Racing: Sean Gelael, Mick Schumacher
  • Trident: Giuliano Alesi, ???
  • UNI-Virtuosi: Luca Ghiotto, Guanyu Zhou

Fotó: FIA F3 EB Media, Campos Racing, Trident

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1214461562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása