F1 - MÉG A 2019-ES SZEZON ELŐTT NEVET VÁLT A RACING POINT, MEGINT

45992155_10156639877417936_4907100290022375424_n.jpg

Úgy néz ki, mégsem tekinthetünk véglegesen Racing Point F1-ként a Strollék által felvásárolt Force Indiára. Amennyiben így lesz, egy éven belül négy nevet is magáénak tudhat a silverstone-i gárda.

A Force India kálváriája a 2018-as szezon első felében vette kezdetét, amikor is csődeljárás indult a csapat ellen, azonban a végső összeomlástól megmentette azt egy, a Lance Stroll édesapja, Lawrence Stroll által vezetett konzorcium. A tulajdonosváltás azonban nem maradt következmények nélkül, ugyanis az elmúlt évek egyik legszimpatikusabb és legsikeresebb középcsapata csakis új konstruktőrként folytathatta az idényt, így az a Belga Nagydíjtól fogva a Racing Point Force India nevet viselte.

Aztán néhány nappal ezelőtt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kiadta a Forma-1 2019-es szezonjára vonatkozó nevezési listát, amin a silverstone-i együttes egyszerűen már csak Racing Pointként szerepelt. Azonban minden jel arra mutat, hogy nem ez lesz a végső név, ami azt sejteti, hogy egy éven belül még egy negyedik elnevezése is lesz a csapatnak. Legalábbis erre utalt a csapatfőnök, Otmar Szafnauer a motorsport.com-nak adott interjújában.

„Ez a név csak egyfajta helytartást szolgál, ami már a további változásokat vetíti előre, amiket még a 2019-es szezon előtt be fogunk jelenteni” – mondta Szafnauer.

Azonban manapság már korántsem egy annyira komplikált folyamat egy csapatnév- és karosszérianévváltoztatás. Régebben ehhez valamennyi csapat és a Forma-1-es Bizottság áldására is szükség volt, de ezt most már elég az FIA-nál kérvényezni, és csak ezt követi a szükséges procedúra.

Fotó: Racing Point Force India F1 Team / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7814419104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása