GP3 - KARI ELŐSZÖR ÉS MÁSODJÁRA, DARUVALA HARMADJÁRA
GP3 2018: Abu Dhabi - Teszt, 1-2-3. nap

page2_2.jpg

A héten nem csak a Forma-1 és a Forma-2, hanem az év végeztével megszűnő GP3 mezőnye is tesztelt a Yas Marina Circuiten. A háromnapos gyakorlás folyamán Niko Kari volt a legkiemelkedőbb, aki lehet, hogy csak azért nem zárta az élen mindhárom napot, mert szombaton eleve nem gördült pályára.

Csütörtökön, pénteken és szombaton felváltva gördültek pályára a Forma-2-es és a GP3-as gépek, amik közül az utóbbiak számára ez a három nap jelentette a hattyúdalt, hiszen jövőre összeolvad a széria a Forma-3-as Európa-bajnoksággal, és nemzetközi F3-as bajnokságként folytatja működését.

Az első tesztnapon Niko Kari futotta meg a leggyorsabb kört a Trident gépével, több mint fél másodperccel megelőzve az Európa-bajnokságból átzarándokolókat, Jehan Daruvalát és Sebastian Fernandezt. David Beckmann – aki a legutóbbi nyolc GP3-as futamból hármat is megnyert – ötödik lett, a németet pedig a többi ART-s, Felipe Drugovich, Christian Lundgaard és Maximilian Fewtrell.

Az ex-Red Bull-junior Kari aztán a második napot is az első helyen zárt, öt ezreddel megelőzve Daruvalát – az indiai egyébként a délutáni etap során a leggyorsabban ért körbe.

Az utolsó napon aztán Kari nem vezetett, így a Racing Point-junior tört az élre, igaz, 1:55.090-es körével elmaradt a finn pilóta addigi legjobb idejétől. Jehan Daruvala mögött Yuki Tsunoda – aki jövőre már a Jenzer színeiben indul az F3-ban –, a Formula Renault 2.0-ból érkezett Logan Sargeant, valamint Yifei Ye zártak.

Végeredmények: első tesztnap | második tesztnap | harmadik tesztnap

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3214413056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása