F3 - LERÁNTOTTÁK A LEPLET A 2019-ES AUTÓRÓL

46479462_521420858339773_6863893823940984832_n.jpg

DRS-sel és glóriával felfegyverkezve mutatkozott be Abu Dhabiban, helyi idő szerint csütörtökön este a 2019-es idényre szánt Forma-3-as autó, amit immár egy egységesített nemzetközi bajnokságban láthatunk viszont.

Mint az ismeretes, 2019-től egyesül a Forma-3-as Európa-bajnokság és a GP3, ami által létrejön a Forma-3-as bajnokság annak érdekében, hogy áttekinthetőbbek legyen a nevelőszériák. Közép-európai idő szerint csütörtök délután, az arab paddockban arra is fény derült, hogy jövőre pontosan milyen autóból is láthatunk előreláthatóan 30-at.

A karosszéria a Dallara mérnökeinek az érdeme, amit egy 3.4 literes Mecachrome-erőforrás fog hajtani, amikhez egy hatsebességes Hewland-váltó is társul. Az autók topsebessége a számítások szerint 300 kilométer/óra lesz, 0-ról 100 kilométer/órára pedig három másodperc alatt gyorsulnak. A kaszni úgy lett kialakítva, hogy a felfüggesztéseket illetően több beállítási lehetőség is a mérnökök rendelkezésére álljon, a biztonságot pedig a Halo mellett a masszívabb oldaldobozok is szolgálják.

Ahogyan az volt a GP3-as masinák esetében, ezekből a technikákból sem fog hiányozni a virtuális biztonsági autós technológia, az aerodinamika kialakítása folyamán pedig a tervezők szem előtt tartották a minőségi előzéseket.

FIA Formula 3 Championship

Formula 3 car unveiled in Abu Dhabi F3 2019 car revealed to international media The FIA Formula 3 Championship unveiled the F3 2019 car to the international media at the Yas Marina Circuit today....

Íme, egy részletesebb látványterv a 2019-es F3-as technikáról.

„Arra fókuszáltunk, hogy egy biztonságos, ám kihívásokkal teli autóval rukkoljunk elő, ami lehetővé teszi a szoros versenyzést, a versenyzőket pedig arra bátorítsa, hogy előzzenek. Az autótervezés során ezek mellett szem előtt tartottuk a költséghatékonyságot, de közben egy vonzó csomagra törekedtünk” – nyilatkozta a bemutatón a széria vezetője, Bruno Michel. – „Magabiztos vagyok az autó kapcsán, ami megfelel az FIA Formula 3 2019-es biztonsági direktíváival. Tökéletes eszköz fiatal pilóták számára ahhoz, hogy folytathassák felfelé tartó útjukat a motorsport ranglétráján.”

„A Forma-3 hosszú és gazdag történelemmel bír, az pedig egy új és izgalmas fejezet kezdetét jelenti, hogy mostantól állandó része lesz a nagydíjhétvégéknek. A kategória a továbbiakban is felkészíti és neveli a fiatal pilótákat, mialatt a lehető legjobb lehetőséget teremti meg számukra azért, hogy elérjék a céljaikat” – tette hozzá az FIA Forma-1-es versenyigazgatója, Charlie Whiting. – „Már várjuk, hogy folytassuk szoros együttműködésünket a promóterrel és a Forma-1-gyel, és büszkék vagyunk arra, hogy leleplezhettük ezt az új és lenyűgöző autót.”

Először október 11-én, a Magny-Cours-i pálya közelében található francia versenyzőiskolában próbálták ki az új F3-as gépet – amit 2021 végéig fognak használni –, két héttel rá meg már a Forma-1-es Francia Nagydíj egykori helyszínén is pályára vitték. Az első autókat január közepén kapják kézhez a csapatok, ami után a második kört februárban, a harmadikat meg márciusban szállítják le. Februárban a csapatok egy-egy autóval részt vehetnek egy shakedown jellegű teszten, a további tesztekről egyelőre nincsen.

Addig is vessünk egy pillantást arra, hogy melyik tíz csapat adta le a nevezését a 2019-es szezonra.

Fotó: FIA F3 Media (Formula Motorsport Ltd.)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6714387674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása