F3 - 30 AUTÓVAL ÉRKEZIK AZ ÚJ FORMA-3-AS BAJNOKSÁG

fiaf3-1539514407.jpg

A hosszú hétvége folyamán, hétfőn nyilvánosságra hozták azon csapatok listáját, amelyek három-három autót állítanak majd csatasorba a nemzetközi Forma-3-as bajnokság első szezonjában, 2019-ben.

2018 végéig két különálló sorozatként működött a motorsport létrájának ezen szintje, azonban jövőre egyesül a GP3 és a Forma-3-as Európa-bajnokság, aminek eredményeként létrejön a nemzetközi F3-as széria, amelynek kapcsán az elmúlt napokban kiderült, hogy tíz csapat fog rajthoz állni jövőre, három-három autóval, azaz viszonylag sok, 30 autót láthatunk majd a rajtrácson.

Igazán bombahírnek pedig a Mercedes égisze alá tartozó HWA érkezése számít, amely egyre nagyobb szerepet vállal az autósporton belül, hogy a Mercedes újabb junior pilótákat nevelhessen ki:

  • idén szállt be a Formula-E-be is, mint a Mercedes teljes mértékben gyári csapatának elődje,
  • jó eséllyel az Aston Martin 2019-ben induló DTM-programját is vezetni fogja,
  • továbbá még a Forma-2 mezőnyéhez is csatlakozni fog valószínűleg.

A 2019-es F3-as startlistán pedig a HWA az egyedüli istálló, amely korábban sem a GP3-ban, sem a Forma-3-as Európa-bajnokságban nem szerepelt. A németeken kívül felbukkannak a rajtrácson

  • a GP3-ból érkező csapatok – az olyanok, mint az ART Grand Prix, a Campos Racing, a Jenzer Motorsport, az MP Racing és a Trident,
  • továbbá a korábban a Forma-3-as Európa-bajnokságban szereplő gárdákból is három, egészen pontosan a Carlin, a Hitech GP, illetve a Prema.

„Egy rakás megkeresést kaptunk olyan csapatoktól, amelyek a bajnokságunkban szerettek volna versenyezni, így egy meglehetősen komplex folyamatnak bizonyult leszűkíteni ezt a listát tíz csapatra, de hiszünk benne, hogy ők a legerősebb jelöltek. Érdekes lesz látni őket a győzelmekért és a bajnoki címért harcolna jövőre” – nyilatkozta Bruno Michel, a széria vezérigazgatója.

Ezen a rostán nem jutott át az F3-as EB-t 2018-ban a második helyen zárt Motopark, a Van Amersfoort Racing, illetve az Arden – az utóbbi az egyedüli GP3-as csapat, amelynek nem sikerült bekerülnie a mezőnybe.

Fotó: FIA F3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4714318989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása