WTCR - VERVISCH ELŐSZÖR GYŐZÖTT A VILÁGKUPÁN, MICHELISZÉK BETLIZTEK A TÖMEGKÁOSZBAN
WTCR 2018: Makaó - Második futam

03718011_ag_0184.jpg

A makaói második futamon új győztest avatott a WTCR Frédéric Vervisch személyében, aki egyúttal a Comtoyou Racing első győzelmét is szállította. Scheider dobogóra állt, Muller tovább faragta a hátrányát Tarquinivel szemben, akit – Michelisz Norbival együtt – lenullázott az első kör…

A fordított rajtrácsos, második futam rajtjánál a Münnich Motorsport újonca, Timo Scheider el tudott jönni az élen, Kevin Ceccon mellett viszont elhúzott Frédéric Vervisch a harmadik helyről indulva. Nem sokkal később azonban a Lisszabon-kanyarban megtörtént az, amitől nagyon tartottunk a makaói hétvégével kapcsolatban: Pepe Oriola ütközött Yann Ehrlacher-vel; a francia hondás valahogyan tovább tudott menni, a cuprás spanyol azonban eltalálta a falat is keresztbe pördült a pályán.

Tumultuózus jelenetsort eredményezett a két versenyző kontaktja, ugyanis ezt követően rászaladt Oriolára Vernay, Vernay-re Michelisz Norbi, a magyar versenyzőre meg Rob Huff, hátrébb pedig Gabriele Tarquini is áldozatául esett a kavarodásnak. Az imént említett öt versenyzőn kívül még Thed Björk volt az, aki lemorzsolódott az első kör folyamán.

A harmadik körre kialakult egy-egy csata az első és a harmadik helyért – előbbi pozícióért Scheider és Vervisch, utóbbiért meg Ceccon és Yvan Muller támadták egymást. Egy körrel később pedig mindkét csata pozícióváltozással zárult: Vervisch az élre tört a Comtoyou-Audival, Muller meg átvette a harmadik helyet.

A belga audis ezután el tudott nyúlni az élen, mialatt Muller komoly nyomás alá helyezte a kétszeres DTM-bajnok Scheidert, azonban a német pilóta profin védte a négyszeres világbajnok francia támadásait. És mialatt a két veterán viaskodását kísérhettük figyelemmel, néhány másodperc erejéig előkerültek a sárga zászlók: Aurélien Panis nézte el egy kicsit a rajzot a Police-kanyarnál, de szerencsére komolyabb baj nem lett belőle, a francia némi tolatással visszaállt a versenybe.

A leintésig pedig az elejében már nem történt változás, ami azt jelentette, hogy Frédéric Vervisch és a Comtoyou Racing első győzelmüket ünnepelhették a Túraautó Világkupában, miközben Timo Scheidernek egy második hellyel beteljesült a makaói álma, Muller meg egy harmadikkal életben tartotta a Gabriele Tarquinivel szembeni bajnoki reményeit.

Ceccon lett a negyedik, majd a Münnich-csapat másik két versenyzője, Esteban Guerrieri és Ehrlacher, az SLR-es Mehdi Bennani, Nathanaël Berthon (Comtoyou-Audi), a 19. helyről felzárkózott Luigi Ferrara (Mulsanne-Alfa Romeo) és Panis tették teljessé az első tíz sorrendjét.

Ami a Zengő Motorsportot illeti, csak Szabó Zsolt Dávid látta meg a kockás zászlót, 22. lett, a végén a boxba kigördült Nagy Norbit pedig egy pozícióval hátrébb rangsorolták.

Az első futam eredményének értelmében a legkevésbé sem maradtunk izgalmak nélkül a 2018-as idény legutolsó futamára: Tarquini (305 p.) előnye az élen már csak 18 pont az összetettben Yvan Mullerrel (287 p.) szemben, miközben a harmadik hely és a csapatbajnoki cím kérdése továbbra is nyitott: előbbiért Jean-Karl Vernay (245 p.), Thed Björk (238 p.), Esteban Guerrieri (237 p.), Pepe Oriola (235 p.), Frédéric Vervisch (228 p.), Michelisz Norbi (227 p.) és Rob Huff (219 p.) vannak harcban, míg az utóbbi kiírásban jelenleg csak egyetlenegy pont választja el az YMR-t és a BRC-t.

A mindent eldöntő finálé 04:00-kor rajtol, az eseményeket élőben közvetíti az Eurosport 1 és az M4 Sport.

A második futam végeredménye:

wtcr_2018_mac_r2.jpg

Fotó: Alexandre Guillaumot / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1414378604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása