WTCR: Tarquini 2018 bajnoka, Michelisz dobogóval zárta a szezont
WTCR 2018: Makaó - Harmadik futam

03718011_ff_0798.jpg

Esteban Guerrieri nyerte a WTCR 2018-as idényének idei utolsó és egyben 30. futamát, miközben Gabriele Tarquini egy 10. hellyel lett bajnok 2009 óta először, Michelisz Norbi pedig egy dobogós eredménnyel és az összetett negyedik helyen zárta az idényt.

Meglepő módon nagyon tisztán eljött a mezőny a harmadik makaói futam rajtjánál, és az élbolyból szembetűnően szépet rajtolt Michelisz Norbi, azonban a magyar pilóta aztán kénytelen volt besorolni a negyedik helyre, miközben az élen Esteban Guerrieri átvette vezetést a pole pozíciós Rob Huff és Jean-Karl Vernay előtt. Hátrébb, a Mandarin-kanyarban Mehdi Bennani és Luigi Ferrara, a Lisszabon-kanyarban a második futamon győzedelmeskedő Frédéric Vervisch és Timo Scheider találtak egymásra, azonban csak az előbbi találkozó zárult (dupla) kieséssel.

Ezt a minimális kavarodást pedig a hetedik rajtsorból indulók, Gabriele Tarquini és Thed Björk tudták maximálisan kihasználni, rövid idő alatt felkapaszkodva a 9-10. helyre.

A negyedik körben pedig pályára lépett a biztonsági autó annak okán, hogy a Comtoyou Racing franciája, Aurélien Panis ismeretlen okból kifolyólag leparkolta az Audiját a harmadik szektorban, miközben WRT-s márkatársa, Gordon Shedden is a garázs felé vette az irányt.

Két biztonsági autós kör után folytatódhatott a verseny (érdemi körveszteség nélkül): Huff Guerrierit, Vernay meg Huffot próbálta támadni, de egyikőjük sem járt szerencsével, ellenben Thed Björkkel, aki szinte lehetetlen helyen szúrt be Tarquininek, felkapaszkodva a 9. pozícióba.

A következő fordulatra a 11. körig kellett várni, amikor is Vernay beleállt a falba a Lisszabon-kanyarban – ezzel Huff-nak a második helyen már csak előrefelé kellett volna figyelnie, miközben Michelisz előrelépett a harmadik helyre, viszont így egy agresszívabb Yvan Mullert kapott volna a nyakába. És azért csak volna, mert egy körrel később nagyon csúnyán összetörte a Zengő-Cuprát Szabó Zsolti az utolsó kanyarban, ami miatt egy második Safety Car-fázis is kezdetét vette.

Ezzel pedig lényegében el is dőlt a meccs: Esteban Guerrieri idei harmadik futamgyőzelmével elhappolta a világkupabéli bronzérmet, Rob Huff-nak nem jött össze a tizedik makaói siker a második helyen zárva, Michelisz Norbi meg dobogós helyezéssel zárta a 2018-as évet, amivel az összetettben a negyedik helyet kaparintotta meg.

A világkupa-győzelem pedig az 56 éves Gabriele Tarquinié lett, miután Yvan Mullernek legalább a harmadik helyen kellett volna zárnia ahhoz, hogy bajnok legyen, de a francia negyedik lett – így a rutinos olasz a 2009-es WTCC-címe után ismét felért a csúcsra, amihez egy tizedik hely elegendő volt neki. Azonban nem csak az egyéni, hanem a konstruktőri bajnokság is 3 ponton dőlt el, igaz, ez a cím az Yvan Muller Racingé lett.

A két aspiráns között zárt Yann Ehrlacher (Münnich-Honda), Pepe Oriola (Campos-Cupra), Kevin Ceccon (Mulsanne-Alfa Romeo), Thed Björk (YMR-Hyundai) és Nathanaël Berthon (Comtoyou-Audi). Az egyetlen épen maradt Zengő-Cuprát Nagy Norbi a 20. helyen hozta célba.

A harmadik futam végeredménye:

wtcr_2018_mac_r3.jpg

További részletek és eredmények hamarosan!

Fotó: Alexandre Guillaumot / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4814378640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása