F1 - KÉT CSAPATNÁL IS TARTALÉKOS LEHET ESTEBAN OCON

esteban_ocon_f1_grand_prix_japan_cgwojr7rvdzx.jpg

Kétségkívül egyre nehezebb Esteban Ocon helyzete: amennyiben a Williams nem csap le a fiatal franciára, kiszorul a Forma-1 2019-es rajtrácsáról – ez esetben viszont két csapatnál is tartalékpilótai szerepkört tölthet be.

Immár hónapok óta kiemelten foglalkozik a nemzetközi sajtó Esteban Ocon nem éppen irigylésre méltó helyzetével, mivel a tehetsége és a benne rejlő potenciál ellenére minden jel arra mutat, hogy egy fél manoros és két Force Indiás szezont követően a kispadra kényszerül a silverstone-i csapatnál végbement tulajdonosváltás következtében, hacsak a Williams nem dob neki mentőövet. Azonban ehhez a szükséges anyagi hátteret is elő kell teremteni, amiben nem éppen áll a helyzet magaslatán a francia, miközben a grove-i együttes idei teszt- és tartalékpilótája, Robert Kubica mögé beállhat egy lengyel olajvállalat egy körülbelül 10 millió eurós támogatói csomaggal.

„Ez nem a mi kezünkben van” – szögezte le a helyzet kapcsán Toto Wolff a RaceFans.net oldalon, a Mercedes F1-es csapatának és junior programjának vezetője, arra utalva, hogy ebben a kérdésben csakis a Williams helyettes csapatvezetője, Claire Williams, illetve Paddy Lowe, a technikai igazgató hozhat döntést. Wolff azt is elárulta, hogy amennyiben Williamsék nem Ocon mellett döntenek, a Mercedesnél és a Racing Point Force India csapatánál is tartalékversenyző lehet 2019-ben, aminek keretein belül temérdek szimulátoros munkát végezhet.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1414372397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása