F1 - FOKOZOTT BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEKET ESZKÖZÖLT AZ RPFI INTERLAGOS ELŐTT

sergio_perez_f1_grand_prix_brazil_qualifying_hp8hhtn9cxdx.jpg

A tavalyi incidensek „fényében” a Racing Point Force India bővített biztonsági személyzettel látogat el a Brazil Nagydíj helyszínére, noha a promóter ígéretet tett arra, hogy idén már nagyobb lesz a biztonság.

Tizenkét hónappal ezelőtt fegyveresen raboltak ki egy Mercedes-alkalmazottakkal teli buszt, ami miatt a Pirelli és a McLaren le is fújta a nagydíj utáni tesztet. A történtekre reagálva a promóter megígérte, hogy idén fokozott biztonsági intézkedéseket fog alkalmazni a csapatok testi épsége érdekében. Az ügy kapcsán a hétvége előtt a Racing Point Force India részéről a csapatfőnök, Otmar Szafnauer leszögezte, hogy a silverstone-i csapat is hasonlóképpen cselekszik majd Brazíliában.

„Együttműködtünk a promóterekkel, a helyi hatóságokkal, valamint a rendőrséggel, akik részéről sokkal nagyobb jelenlétre számíthatunk idén. Ahhoz fognak igazodni, hogy mi mikor érkezünk meg és távozunk majd a pályáról, így például nem fordulhat elő az, hogy a rendőrök korábban hamarabb hazamennek, mint mi” – idézi Szafnauer gondolatait az f1today.net.

Sao Paulóban a közbiztonság már hosszú évek óta egy sarkalatos pont: 2007-ben például a gyári Toyota-csapat buszát tartóztatták fel, három évvel később meg Jenson Buttont fenyegették meg fegyverrel.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4514359475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása