F1 - ELBUKTA A FELLEBBEZÉST A HAAS

romain_grosjean_f1_grand_prix_belgium_nxqcdqkrw3qx.jpg

A minap került újból meghallgatásra a Haas F1 Team monzai ügye, ami Romain Grosjean kizárását és az azáltal elbukott hatodik helyet illeti. Gene Haasék azonban nem jártak sikerrel a fellebbezéssel, így a franciát immár hivatalosan is diszkvalifikálták a szeptemberi versenyről.

Mint az ismeretes, Romain Grosjeant kizárták az Olasz Nagydíjról, miután a Renault óvást nyújtott be az eredménye ellene, mivel a Haas F1 Team gépére ekkor még nem a legújabb direktíváknak megfelelő padlólemez volt felszerelve. Csütörtökön, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) párizsi főhadiszállásán a Fellebbviteli Bizottság újra górcső alá vette az ügyet. Azonban a tárgyalás nem az amerikaiak sikerével zárult, mivel jóváhagyták a stewardok akkori döntését, így Grosjean véglegesen elbukta a monzai hatodik helyét.

Természetesen most a csalódottság érzete hálózza be a harmadéves F1-es istállót, de annak részéről a csapatfőnök, Günther Steiner a motorsport.com hasábjain leszögezte, hogy a hátralevő két versenyen továbbra is arra fognak törekedni, hogy beleadjanak apait-anyait: „Nyilvánvalóan csalódottak vagyunk amiatt, hogy nem sikerült megnyerni a fellebbezést. Azonban egyszerűen túllépünk ezen, és innen már a hátralévő két versenyre fogunk koncentrálni, amik folyamán folytatni kívánjuk a pályán vívott harcot, hogy minél több pontot gyűjthessük, végül pedig eddigi legerősebb szezonunkat zárhassuk a Forma-1-ben.”

A döntés értelmében még inkább eldőlni látszik az, hogy az év végén a Renault-é lesz a konstruktőri negyedik hely, mivel így maradt a 30 pontos különbség a két csapat között – amennyiben Grosjean megtarthatta volna az olaszországi eredményét, a differencia 20 egységnyi lenne.

„A technikai szabályokat, amiket elsősorban biztonsági okok miatt alkotnak, nagyon szigorúan be kell tartani. Elégedettek vagyunk a döntéssel, így köszönetet szeretnénk mondani a bíróságnak és az FIA-nak a munkájukat. A csapat most már a szezon végére helyezheti a hangsúlyt” – fűzte hozzá a döntéshez a Renault technikai igazgatója, Nick Chester.

Az Olasz Nagydíj hivatalos végeredménye ide kattintva tekinthető meg.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8814339757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása