F2 - JOGI PROCEDÚRÁIG FAJULT A FERRUCCI-TRIDENT ELLENTÉT

_56i5261_4458768.jpg

Mint kiderült, Santino Ferrucci és partnerei több mint félmillió euróval tartoznak a Trident Motorsportnak. Az olasz Forma-2-es csapat jogi útra terelte az ügyet.

2018 egyik nagyobb autósportos botránya Santino Ferrucci nevéhez fűződik. Mint az ismeretes, a Haas F1-es juniorja a Forma-2 silverstone-i hétvégéjén kihágást kihágásra halmozott, többek között még a saját csapattársának, Arjun Maininak is nekiütközött a levezető körön – ezek miatt az FIA négyversenyes eltiltásban, illetve egy vaskos, 66 ezer eurós pénzbírságban részesítette az amerikait.

Természetesen a 20 éves ifjonc az ámokfutását követően közzétett egy nyilvános bocsánatkérő levelet, amiben mentális összeomlásra hivatkozva próbálta magyarázni a bizonyítványát. Mindenesetre a Trident azonnali hatállyal meg is vált Ferruccitól, aki aztán az IndyCarban talált magának helyet, a Dale Coyne Racingnél, amelynél a szezon utolsó két versenyén állt rajthoz: Portlandban 20., Sonomában pedig 11. lett.

A Trident – amely azóta az amerikai helyére leigazolta GP3-as felállásából az olasz Alessio Lorandit – kedden publikált egy sajtóközleményt, amelyben kifejtette, hogy a csapat a Milánói Bírósághoz fordult annak érdekében, hogy visszakapja azt az 502 ezer eurót, amelyet Ferrucciék – pontosabban Ferrucci, és kezese, az apja, Michael Ferrucci által vezetett vállalat – halmoztak fel az év első évben, továbbá az olaszok kamatokat és egyéb – jogi eredetű – költségeket is a másik félre kívánnak hárítani.

Fotó: FIA F2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5114318661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása