TCR EU - TASSI A POLE-BAN, FELTÁMADT MICHELISZÉK CSAPATA BARCELONÁBAN
TCR Europe 2018: Barcelona - Időmérő edzés

2018-2018_barcelona_friday---2018_barcelona_9_attila_tassi_37.jpg

Nagyszerűen indult a szombati nap magyar szempontból a TCR Európa-kupa barcelonai záróhétvégéjén: Tassi Attila az utolsó pillanatban győzte le Josh Files-t a pole-ért, ezzel a HELL-KCMG csapata kisajátította az első sort. Mindeközben a M1RA – pénteki formáján toronymagasan felülkerekedve – mindkét versenyzőjével a TOP-10-ben – Nagy Dani dobogós reményekkel vághat neki a fordított rajtrácsos versenynek.

Nem voltak éppen biztatóak a pénteki számszerű eredmények, főleg a M1RA részéről, de ehhez képest szombaton remekül muzsikáltak a Hyundaiok, amit az is jelez, hogy mind a hat i30-as továbbment a Q1-ből. Az első szakasz folyamán a leggyorsabb mégis egy cuprás volt, a PCR Sport listavezetője, Mikel Azcona személyében, aki 1:53.802-s körével majdnem két tizeddel előzte a BTCC-ász Ashley Sutton Comtoyou-Volkswagenjét, amelyet a Target Competition bajnokesélyes pilótája, Dušan Borković és csapattársa, Kris Richard követtek.

A M1RA versenyzői közül Michelisz Norbi az ötödik, az összetett dobogóért harcban lévő Nagy Dániel pedig a kilencedik helyen zárva biztosította be magának a továbbjutást. Az #555-ös és a #999-es Hyundai ezzel szendvicsbe fogta a HELL-KCMG háromfősre bővült hondás seregét, amely Mike Halder, Josh Files és Tassi Attila felállásában sorakozott fel a 6-7-8. pozícióban. Továbbjutást érő pozícióban zárt még Julien Briché (JSB-Peugeot), Peter Terting (Target-Hyundai), illetve Reece Barr (Target-Hyundai).

Több nagy név is kipottyant az első 20 percet követően, ami Azcona és Borković számára kifejezetten jó hír, merthogy ezen a listán szerepel Jean-Karl Vernay is – a pontverseny második helyezettje mindkét futamnak a tízen kívülről, csak a 13. rajtkockából vághat neki. Negatív értelemben meglepetésszerűnek mondható emellett a TCR UK ezüstérmesének, Oliver Taylornak a 17., valamint Stefano Comini 26. helye.

A Q1 végeredménye:

tcr_eu_2018_esp_q1.jpg

A második felvonásban az első perceket követően Files vette át a vezetést, azonban az utolsó utáni pillanatban 1:53.902-es idejét 41 ezredmásodperccel megelőzte Tassi Attila, így az idei utolsó időmérő edzést a magyar hondás nyerte! A második sor összetétele – a monzai események tükrében – meglehetősen pikáns sikeredett, mivel a harmadik-negyedik helyeken Azcona és Borković zártak, megelőzve a rajtszámához hűen, az ötödik pozícióban végző Michelisz Norbit, valamin Suttont és Richardot.

Nagy Dani – aki a két teljes szezonos HELL-KCMG-pilótával küzd a dobogó legalsó fokáért – a nyolcadik legjobb kört rakta össze, tehát a fordított rajtrácsos, második versenyen dobogós reményekkel, a harmadik rajtkockából várhatja a piros lámpák kialvását. A 20 éves Hyundai-pilóta, aki szintén a legvégén javított, ezzel megelőzte Haldert, Tertinget, Brichét és Barr-t.

A Q2 végeredménye:

tcr_eu_2018_esp_q2_jo.jpg

17 óra 30 perctől pedig megrendezik az első versenyt, amit élőben közvetít a Sport 2, majd a program vasárnap 15 óra 55 perctől folytatódik, a záróviadallal, amit a Sport 1-en láthattunk. (Aki esetleg angol kommentárral szeretné nyomon követni az eseményeket, annak opció még a TCR hivatalos YouTube-csatornája.)

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7614312177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása