INDYCAR - BAJBAN LEHET ALONSO: NEM FUT 2019-BEN TELJES SZEZONT A MCLAREN

fernando_alonso_f1_grand_prix_japan_pxqst7yowoyx.jpg

Amennyiben Fernando Alonso jövőre az IndyCarban nem csak az Indy 500-on akar indulni, kénytelen lesz másik csapat után nézni – Austinban ugyanis a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown egy nyilatkozatában bejelentette, hogy a wokingi csapat egyelőre nem fog teljes szezont futni a tengerentúli formulaautós szériában.

Nagyjából két hónappal ezelőtt, a nyári szünet derekán erősítette meg Fernando Alonso azt, hogy jövőre nem fog a Forma-1-ben versenyezni – ezzel párhuzamosan szárnyra kaptak olyan spekulációk, amik szerint a spanyol az IndyCarba távozhat, és ott húzhat le egy teljes idényt a McLarennel. Erre utalt az is, hogy hetekkel a bejelentést követően a kétszeres világbajnok spanyol a Barber Motorsports Parkban tesztelt az Andretti Autosporttal, mondjuk, a koncepció végig hibádzott azon a ponton, hogy a Honda nem akart együtt dolgozni Alonsóval, márpedig az amerikai istálló a japánok erőforrásait használja.

40952056_10155703383390848_587789785108578304_n.jpg

Viszont még erre is lett volna egy alternatíva: szintén spekuláció szintjén felmerült annak lehetősége, hogy összebútorozik a McLaren az Andrettivel és a Harding Racinggel, közösen indítva egy Chevrolet-motoros Dallarát, sőt egyes médiaorgánumok még azt is kilátásba helyezték, hogy Michael Andretti akár arra is készen állt volna, hogy 2019 végén visszatáncoljon a Chevrolet-hez, hogy bármiféle aggály, probléma csatasorba állíthassák az ötödik autót a McLarennek és Fernando Alonsónak.

Azonban jelenleg úgy áll a helyzet, hogy dőlni látszik a dominó, ugyanis a Forma-1-es Amerikai Nagydíj helyszínén, Austinban a motorsport.com-nak nyilatkozva Zak Brown elhintette, hogy a 2019-es szezonban biztosan nem fog teljes idényt futni az IndyCarban a McLaren: „Úgy döntöttünk, hogy 2019-ben nem fogunk teljes szezont teljesíteni az IndyCarban. Egyszerűen nem állunk rá készen, jelenleg a Forma-1-re koncentrálunk. Persze, továbbra is megvan az ez iránti vágyunk, de mint azt már korábban mondtam, a közeljövőben fogjuk kivitelezni.”

fernando_alonso_101st_indianapolis_500_carb_rzkl4jgn-dmx.jpg

Brown hozzátette, hogy ettől függetlenül a McLaren az Indy 500-on még elindulhat, ahogyan azt tette 2017-ben is; a teljes szezonos indulás pedig legkorábban 2020-ban valósítható meg.

Azon a bizonyos 2017-es versenyen az ötödik helyről indult Alonso, majd 27 körön át vezetett is, és akkor is az élen haladt, amikor 20 körrel a leintés előtt szépnek nem éppen mondható, fehér füst tört ki a Honda-motorjából. Így ez az egy láncszem még hiányzik ahhoz, hogy a 37 éves spanyol elérje a célját, ami a Monacói Nagydíjon, a Le Mans-i 24 óráson, valamint az indianapolisi 500-ason szerzett elsőségeket foglalja magába.

A monacói nagydíjgyőzelem már hosszú-hosszú évek óta megvolt, míg a legendás endurance-versenyen idén jutott fel a csúcsra, miután a Toyota versenyzőjeként részt vesz a széria szuperszezonjában.

És akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy hova tovább, Fernando Alonso?

A Toyota WEC-csapata részéről a csapatvezető, Rob Leupen éppen néhány nappal ezelőtt fejtette ki a globális szakportálnak, hogy a 2019/2020-as idényre is megtartanák a spanyolt, ami mellett azt is elárulta, hogy ennek kapcsán hivatalos fejlemény 2019 tavaszánál korábban nem várható.

5b28db6c978da.jpg

Bár, ha még sikerül is nyélbe ütni az egyezséget, Alonsónak – minden bizonnyal – kevés az, hogy egy évben nyolc versenyen indulhat… A legfrissebb spanyol pletykák szerint viszont Alejandro Agag, a Formula-E vezére – aki már 2003 óta ismeri Alonsót – azon ügyködik nagy erőkkel, hogy legkésőbb a hatodik szezonig az elektromos szériába csábítsa 2005 és 2006 Forma-1-es világbajnokát.

Fotó: Zimbio, IndyCar, Joao Filipe / AdrenalMedia.com (FIA WEC Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4914311793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása