F1 - HAMILTON-ELSŐSÉG ÉS GASLY-CSODA AZ AUSTINI ESŐS MÁSODIK EDZÉSEN
Forma-1 2018: Amerikai Nagydíj - 2. szabadedzés

pierre_gasly_f1_grand_prix_usa_practice_pejoqzegsebx.jpg

Lewis Hamilton az eső által megcsonkított második edzést is az élen zárta Amerikában, azonban a nap embere nem az ötödik világbajnoki címe felé öles léptekkel menetelő mercedeses, hanem Pierre Gasly volt – a Toro Rosso franciája második lett.

Noha papíron idejében kezdetét vette az Amerikai Nagydíj második gyakorlása, a versenyzők – a versenyirányítás utasítására – csak 45 perc elteltével gördülhettek pályára. Persze, a hátralévő 45 perc sem telt simán, ugyanis végig zuhogott az eső. Lewis Hamilton viszont ezúttal is bebizonyította, hogy kiválóan tapadó Mercedesével szinte járni tud a vízen, 1:46.716-os idejével pedig ismét az élen zárt.

Az edzés hőse azonban Pierre Gasly volt, aki mindössze egy másodpercet kapott a brittől a Toro Rosso-Hondával, mögötte pedig jövő évi csapattársa, Max Verstappen lett a harmadik – eközben a másik Red Bull-lal Daniel Ricciardo nem gördült pályára. Rajta kívül a két Haas-pilóta, Romain Grosjean és Kevin Magnussen, valamint Hamilton csapattársa, Valtteri Bottas sem hagyta el a garázst.

lewis_hamilton_f1_grand_prix_usa_practice_v170hq7hcujx.jpg

Hamilton megállíthatatlan volt az USA Nagydíj péntekjén.

Negyedikként Fernando Alonso végzett a McLaren-Renault-val, Nico Hülkenberg és az első edzést Sean Gelael javára kihagyó Brendon Hartley követték a spanyolok kétszeres világbajnokát. Az új-zélandi Toro Rosso-versenyző mögött Marcus Ericsson és Stoffel Vandoorne végeztek, a TOP-10 pedig a Ferrarikkal lett teljes, azaz Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel csak a 9-10. helyeken zártak – ezek nem éppen biztató előjelek a maranellóiak számára…

Az Amerikai Nagydíj programja szombaton 20 órától, a harmadik szabadedzéssel folytatódik, az időmérő edzésre meg csak egészen későn, magyar idő szerint este 23 órakor kerül sor – az éjszakába nyúló kvalifikációt élőben sugározza az M4 Sport.

A második szabadedzés végeredménye:

f1_2018_usa_fp2.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6014311553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása