F1 - ESŐS KEZDÉS AUSTINBAN, HAMILTON DOMINÁLTA AZ FP1-ET
Forma-1 2018: Amerikai Nagydíj - 1. szabadedzés

lewis_hamilton_f1_grand_prix_usa_practice_0qxejwtr_4bx.jpg

Nem éppen ideális időjárási körülmények között rendezték meg az Amerikai Nagydíj első edzését. Ennek ellenére Lewis Hamilton egészén otthonosan mozgott a COTA-n, és még a csapattársát, Valtteri Bottast is elnáspángolta 1.3 másodperccel, mialatt a Ferrarik elé a Red Bullok is befurakodtak.

Esős nyitányt és kettős Mercedes-elsőséget hozott az első gyakorlás Austinban: Lewis Hamilton 1:47.502-vel toronymagasan zárta az élen a 90 perces sessiont, 1.3 másodpercet adva csapattársának, Valtteri Bottasnak, akitől viszont mindössze századokra maradt el Max Verstappen. A Red Bull hollandját fél másodperces lemaradásban csapattársa, Daniel Ricciardo, valamint a világbajnoki címre még matematikai esélyekkel rendelkező, ferraris Sebastian Vettel követték.

A négyszeres világbajnoktól további másfél szekundummal maradt el Kimi Räikkönen, tehát a két ferraris csak a két Red Bullok mögött tudott zárni, noha ők töltöttek a legtöbb időt a pályán. Az élcsapatok mögött Carlos Sainz zárt a Renault-val, de a spanyol lemaradása már a három másodpercet is meghaladta – mögötte Romain Grosjean (Haas) és Charles Leclerc végeztek, akik közül utóbbinak köszönhetjük a 90 perces edzés egyetlen piros zászlós fázisát.

Történt ugyanis, hogy a monacói – aki jövőre már a Ferrari színeiben fog versenyezni – elveszítette uralmát Sauber C36-osa felett az S-kanyarok kijáratánál, megforgott, majd a 9-es kanyarnál még a pályáról is lesodródott. Amikor pedig visszatért a sóderágyból, egy rakás kavicsot felhordott a versenyívre, így pályatakarítás címszóval kellett félbeszakítani a körözést.

A TOP-10-et Leclerc csapattársa, Marcus Ericsson tette teljessé. A pénteki első edzésen két „idegen légiós” vett részt: Stoffel Vandoorne McLaren-Renault-jával a csapat jövő évi versenyzője, Lando Norris a 11. lett, míg Sean Gelael – aki Brendon Hartley Toro Rosso-Hondáját vette át erre a másfél órára – az utolsó helyen zárt.

Folytatás este 21 órától, a második szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

f1_2018_usa_fp1.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr414311251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása