FE - BMW-URALOM AZ ÚJ ÉRA ELSŐ TESZTNAPJÁN
Formula-E 2018/2019: Valencia - Teszt, 1. nap

20181016151736malc0665.jpg

A valenciai tesztsorozattal kezdetét vette a Formula-E új érája: az első tesztnapot a BMW újonca, Alexander Sims zárta az élen.

A BMW i Andretti Motorsport friss igazolt pilótája, Alexander Sims bizonyult a leggyorsabbnak mind délelőtt, mind pedig délután az ötödik szezont megelőző tesztsorozat első napján – a brit mindkét edzést 1:17.5-ös idővel zárta, a nap leggyorsabb köre végül 1:17.553 lett. Ezzel egy tizedet adott a Techeetah németjének, André Lotterernek, valamint csapattársának, Antonio Félix da Costának, aki délelőtt a második legjobb időt futotta meg.

Délutáni, 1:17.732-es idejével Lucas di Grassi a negyedik helyre ért oda, csapattársa, Daniel Abt előtt. A két audist a Mahindra egyik újdonsült szerzeménye, Jerome d’Ambrosio, valamint a regnáló bajnok Jean-Éric Vergne követte. Az első tíz Sébastien Buemivel (Nissan e.dams), José Maria Lopez (Dragon) és az ötödik szezon sztárújoncával, Felipe Massával lett teljes. Érdemes kiemelni, hogy az első hét fél, az első tizenkettő pedig egy másodpercen belül zárt, tehát egészen kicsik voltak a különbségek.

Az első nap folyamán összesen két alkalommal jelentek meg a piros zászlók, mindkétszer a sikánban történtek miatt: először a Formula-E-hez 11. csapatként csatlakozott HWA britje, a kétszeres DTM-bajnok csúszott bele a gumifalba, majd délután Lotterer hagyta el a pályát ugyanazon a szakaszon.

Santiago López on Twitter

Seguro que no es el mejor inicio de pretemporada esperado por @GaryPaffett. Estrelló su FE contra la chicane de la recta del circuito Ricardo Tormo. #FormulaE

Minden kezdet nehéz – ez pedig a HWA-ra is, amelynek másik versenyzője, Stoffel Vandoorne csak tizenhárom installációs kört tudott megtenni az egész nap folyamán, ugyanis a csapat folytatta a rendszerellenőrzéseket a Venturi-kocsikon.

Egyetlen idegen légiós, Antonio Fuoco vett részt a teszten, de az olasz sem jutott sokáig a Dragon #6-os számú gépével – viszont péntek délután ismét pályára gördülhet. Az viszont még kérdéses, hogy az amerikai csapatnál ki lesz José Maria Lopez csapattársa, ahogyan az is, hogy mi lesz Alexander Albon sorsa…

Ugyanis az e-racing365 értesülései szerint meghiúsulhat a thai pilóta bemutatkozása az elektromos bajnokságban, miután a Red Bull igencsak nagy erőkkel dolgozik azon, hogy megkaparintsa őt a Toro Rosso F1-es csapatába. Amennyiben ez nem sikerül, sajtóinformációk szerint Brendon Hartley és Mick Schumacher kell választaniuk az energiaitalosoknak.

Azonban a mezőny többi tagjának már nem kell addig várnia, holnap ismét két háromórás session-t bonyolítanak le a Ricardo Tormo névre hallgató aszfaltcsíkon.

A délelőtti etap végeredménye:

null

null

A délutáni etap végeredménye:

null

null

Fotó: LAT / Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10014305903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása