F3 - AZ ÉV ÚJONCA DOMINÁNS RAJT-CÉL GYŐZELEMMEL LETT BRONZÉRMES
Forma-3-as EB 2018: Hockenheim - 3. futam

fiaf3-1539451108.jpg

A Forma-3-as Európa-bajnokság idei utolsó, 30. versenye Robert Shvartzman magabiztos sikerével zárult, a szériában ritkán látott, 10 másodpercnél is nagyobb fölénnyel győzte le Európa-bajnok csapattársát, Mick Schumachert, aki egy második hellyel koronázta meg az egészen hihetetlen szezonját.

Két premás, az Év Újonca címet már a szombati nap folyamán elnyerő Robert Shvartzman és az Európa-bajnok Mick Schumacher indulhatott az első sorból a harmadik hockenheimi versenyen. A piros lámpák elalvását követően az élen nem változott a sorrend, az orosz maradt a német pilóta előtt, viszont a visszafordítóban mögöttük a csapattárs Ralf Aron kiforgatta Jüri Vipset, majd az előbbinek nekikoccant a carlinos Sacha Fenestraz, aki ezáltal első szárnyát veszítette, majd feladni kényszerült a futamot. Néhány körrel később Jehan Daruvala szaladt le a pályáról az utolsó kanyarból kigyorsítva és hajtott a depóba, majd így tett Marcus Armstrong is.

Shvartzman már az első körben 1.5 másodperces előnyre tett szert, amit aztán a körök előrehaladtával tovább hizlalt, végül 10.5 szekundumos fölénnyel szerezte meg második győzelmét, így nem csak a legjobb újonc lett 2018-ban, hanem összetettbéli harmadik is. Mick Schumacher Európa-bajnokként egy második hellyel búcsúzik a kategóriától, és jövőre vélhetően már a Forma-2-ben láthatjuk a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fiát.

Sokáig úgy tűnt, hogy a 19 éves németet meg tudják szorongatni Alex Palouék, de végül a spanyol volt az, akinek kellemetlen perceket okozott a fináléban Aron, de a Hitech Bullfrog GP versenyzője felállhatott a dobogó legalsó fokára. Az ezüstérmes Daniel Ticktum a 10. rajthelyét egy 5. pozícióra váltott, a Red Bull-junior mögött Guanyu Zhou (Prema), Ferdinand Habsburg (Carlin), Jonathan Aberdein (Motopark), Enaam Ahmed (Hitech Bullfrog GP) és a mezőny végéről felzárkózva az utolsó pontot elcsípő Vips tették teljessé a TOP-10-et.

Ebben a formában lezárult a Forma-3-as Európa-bajnokság, és jövőre, a GP3-mal összeolvadva már egy nemzetközi F3-as sorozatként kerül sor a folyatatásra.

A harmadik futam végeredménye:

f3_2018_hoc_r3.jpg

Az egyéni bajnokság végeredménye:

f3_2018_ds.jpg

A csapatbajnokság végeredménye:

f3_2018_ts.jpg

Fotó: FIA F3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5514300475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása