DTM - FIÓKCSAPATA LESZ AZ AUDINAK

a1812348_overfull.jpg

Pénteken délelőtt, Hockenheimben bejelentette az Audi, hogy jövőre két RS5-ös a W Racing Team gondozásában áll majd csatasorba.

2009-ben, a belgiumi Baudourban jött létre a WRT, a W Racing Team, amelyet a GT- és hosszútávú versenyzés és a WTCR világából ismerhetünk, és amelynél korábban több neves versenyző is megfordult, többek között az Audi jelenlegi DTM-felállásából is néhány, név szerint Robin Frijns, Nico Müller és René Rast. Jövőre pedig a DTM-ben is megveti a lábát, két Audi RS5-öst futtatva, ezzel a DTM új érájának első fiókcsapatává válva.

„Az ITR-rel együtt nagyon keményen dolgoztunk azon az elmúlt hónapokban, hogy ismét nyitva álljanak az ajtók a fiókcsapatok előtt a DTM-ben. Örülünk annak, hogy az elsőt prezentálhatjuk az új érában. Ismerem Vincent Vosse-t és a csapatát nagyon jól a Super Touringból, és már jó néhány éve együtt dolgozunk a GT-ben” – nyilatkozta a hír kapcsán az Audi Motorsport feje, Dieter Gass, majd tette hozzá: „Tisztában vagyok vele, mennyire erős a WRT, és meggyőződésem, hogy a WRT-ben megvan a potenciál ahhoz, hogy megalapozza magát a DTM-ben.”

„Ezzel egy álmunk vált valóra. Az Audi-család részeként egy ideje már érdeklődve kísértük figyelemmel a DTM-et, ami mindig is egy rendkívül erős platformnak számított. Ennél jobbkor pedig aligha vághattunk volna bele: 2019-ben új, kétliteres turbómotorokat fogunk használni, először. Ugyanazt a felszerelést fogjuk kapni, mint a gyári csapatokat. Ez a DTM-et meglehetősen érdekessé teszi számunkra, ahogyan az lesz a jövőben más csapatok esetében is” – idézi az Audi által kiadott sajtóközlemény a WRT-főnök Vosse szavait.

Rövid időn belül ez már a harmadik fontosabb fejlemény a DTM-ben: csütörtökön az Aston Martin érkezésére, péntek reggel pedig a 2019-es versenynaptárra derült fény.

Fotó:  Audi Communications Motorsport / Michael Kunkel 

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9214298101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása