DTM - 2015 UTÁN ISMÉT KIMARAD A HUNGARORING

img_1829.JPG

Pénteken a reggeli órákban nyilvánossá tették a Német Túraautó Bajnokság 2019-es szezonjára érvényes versenynaptárat, amelyből kiderül, hogy az idei szezon után a szervezők három pályát is kiszórtak, többek között a Hungaroringet.

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) az új érájában először 2014-ben tette tiszteletét a mogyoródi aszfaltcsíkon, amely után csak 2016-ban tért vissza a mezőny hazánkba. Azonban az elmúlt három szezonban állandó helyszín volt a Hungaroring, azonban a széria péntek reggel kiadott közleményéből kiderült, hogy 2019-ben ismételten kimarad a magyarországi állomás – ahogyan a Red Bull Ringre és a zandvoorti pályára sem látogat az Aston Martinokkal kibővülő mezőny.

Azonban a három helyszínt csak kettő váltja fel, ami azt jelentő, hogy az idei tíz helyett jövőre csak kilenc versenyhétvégét fognak lebonyolítani: új helyszínként csatlakozik a naptárhoz – az autóversenyzés fogadására motorversenyekre specializáltsága lévén kissé alkalmatlan – Assen TT, ami mellett pedig visszatér a zolderi pálya, ahol utoljára 2002-ben rendeztek DTM-futamot.

További érdekesség, hogy a DTM-nek a Forma-3-as bajnokság mellett új állandó betétsorozata akad az újonnan induló és egyelőre vegyes fogadtatásban részesülő W Series révén, amely az első hat állomáson teszi majd tiszteletét. Emellett a német Porsche Carrera Cupnak, a Porsche GT3 Cup Challenge Beneluxnak, a Belcar Endurance Championshipnek, valamint a Lotus Cup Europe-nak is lesznek közös versenyei a Német Túraautó Bajnoksággal.

A 2019-es szezon szokás szerint a Hockenheimring indul és zárul, a megszokott májusi és októberi időpontokban. Az előszezoni tesztet a Lausitzringen tartják majd, április 15-e és 18-a között.

dtm_2019_naptar2_1.jpg

Fotó: Landek Norbert / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr414297113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása