F1 - KIAKADT ARRIVABENE: „AMI MA TÖRTÉNT, AZ ELFOGADHATATLAN!”

sebastian_vettel_f1_grand_prix_japan_qualifying_sohogxekmtox.jpg

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke érthető módon nem volt elégedett az olasz istálló mai teljesítményével, miután a stratégák teljesen eltaktikázták az időmérő edzést.

Ha nem is egy pole pozíciót vagy egy első soros indulást, de minimum egy biztos második sort dobott el a Ferrari azzal a rossz döntéssel a Japán Nagydíj kvalifikációján, hogy a Q3-ban eleinte intermediate gumikon küldte ki versenyzőit. Ugyanis így mire Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel slick gumikra váltott, a pálya már közel sem megfelelő volt érdemi köridő futásához, így a finn negyedik, míg a világbajnoki címért harcoló német meg csak a kilencedik lett – igaz, a négyszeres világbajnok egy pozíciót már nyert a rajtrácson, köszönhetően Esteban Ocon büntetésének.

Az idei sokadik blamát pedig már az istálló csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene sem tudta szó nélkül hagyni – az olasz csalódottságát a motorsport.com hasábjain fejezte ki: „Annak fényében, ahogyan alakultak a dolgok, nem gondolom, hogy elérhető közelségben lett volna a pole pozíció, de ami ma történt, az elfogadhatatlan! Nagyon mérges vagyok. Nem ez az első alkalom, hogy hibáztunk, de senkire sem akarok külön mutogatni, viszont rendkívül csalódott vagyok” – kezdte gondolatait Arrivabene, aki ugyanakkor elismerte, hogy a döntéshozatali folyamat nem működött valami olajozottan.

maurizio_arrivabene_f1_grand_prix_russia_qualifying_2gixgnyfwfwx.jpg

„Ellenben más alkalmakkal, ezúttal eléggé könnyen lehetett értelmezni, hogy mi történik a pályán, hiszen valamennyi ellenfelünk slick gumikon hagyta el a boxutcát. Néha hasznosabb lenne a pályán zajló történéseket vizslatni a monitorok helyett, illetve a józan észt használni” – tette hozzá az olasz csapatfőnök, aki annak lehetőségét sem zárja ki, hogy a sorozatos mellélépéseket komolyabb csapaton változások követhetnek a tél folyamán.

 „Igaz, egy fiatal csapat vagyunk, amelynek hiányzik egy tapasztalt ember, aki képes átlátni gyorsan és helyesen a szituációkat. Viszont közbelépni csak akkor fogunk, ha szükséges” – zárta mondandóját a 61 éves szakember.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5914285711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása