F1 - OCONT MEGBÜNTETTÉK, VETTEL EGY RAJTKOCKÁT NYERT

esteban_ocon_f1_grand_prix_japan_qualifying_8hmttuyy0hzx.jpg

A Racing Point Force India franciáját, Esteban Ocont elmeszelték egy háromhelyes rajtbüntetéssel, amiért nem lassított le kellőképpen a harmadik szabadedzés piros zászlós fázisa alatt – ennek a hírnek talán Sebastian Vettel örül a legjobban, aki így nyert egy helyet a szuzukai rajtrácson a Ferrari által eltaktikázott időmérő edzést követően.

Mint az ismeretes, piros zászlóval intették le a Japán Nagydíj utolsó szabadedzését Nico Hülkenberg balesete miatt. Később kiderült, hogy ebben a periódusban a megengedettnél gyorsabban haladt a pályán a Racing Point Force India pilótája, Esteban Ocon, amiért be is idézték a stewardok a franciát, aki három mini szektorban is túllépte a -1.68-as deltaidőt.

Néhány órával később aztán megerősítette az FIA, hogy a GP3 2015-ös bajnoka nem menekülhet a büntetés elől, mivel 3 rajthelyes hátrasorolásban részesült. Emellett a francia versenyzői engedélyében két büntetőpontot is bejegyeztek – ezek az első egységek az elmúlt 12 hónapban.

Ezzel a francia a 11. rajtkockába esett vissza, ami kellemetlenül érintheti őt a verseny folyamán annak ellenére, hogy valamennyi szabadedzésen toronymagasan az élcsapatok mögött végzett. Ugyanis az a helyzet áll fenn, hogy amióta Szingapúrban Pérez és Ocon koccantak az első körben, a Racing Point Force India újra csapatutasításokat alkalmaz megzabolázás végett – így, ha a pályán Ocon utol is éri Pérezt, a mexikói csapattárs élvezhet előnyt a jobb rajtpozíciója révén.

Ocon büntetéséből a legtöbbet Sebastian Vettel profitált: a német csak a kilencedik lett a Ferrari időmérőn elkövetett ballépésének, viszont így előrelép a nyolcadik rajtkockába, ahogyan Pérez és a sauberes Charles Leclerc is nyernek egy-egy helyet a szuzukai rajtrácson.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5714284999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása