WTCR - VERVISCHÉ A MÁSODIK EDZÉS, VALAMENNYI HYUNDAI A TOP-10-EN KÍVÜL
WTCR 2018: Wuhan - Második szabadedzés

03718009_1mdm3318.jpg

Frédéric Vervisch, a Comtoyou Racing belgájának az elsőséget hozta a második WTCR-edzés Wuhanban, miközben tovább folytatódott a Hyundaiok kálváriája: ezúttal már egy i30-as sem jutott az első tíz közé, Michelisz 17. lett.

A piros zászlós fázisoknak köszönhetően közel kétórásra nyúlt első tréning befolyással volt a második edzésre is Wuhanban, ugyanis az csak 55 perccel később tudott elkezdődni az eredetileg kiírt időponthoz képest, viszont legalább megúsztuk újabb incidens nélkül a második 30 perces felvonást. Egyedül egy kisebb megforgást láthattunk a Münnich Motorsport újdonsült igazolásától, Timo Scheidertől, mialatt a Boutsen Ginion Racing és a Team Mulsanne időben el tudott készülni Tom Coronel és Fabrizio Giovanardi autójának javítási munkálataival, de a holland csak a 23., az olasz veterán meg a 25. helyen zárt.

A második szabadedzés pedig Frédéric Vervisch és a Comtoyou-Audi elsőségét hozta: a belga az 1:22.795-ös idejével közel másfél tizedmásodpercet adott az első edzésen leggyorsabbnak bizonyult Pepe Oriolának (Campos-Cupra), míg a harmadik helyre ismételten Gordon Shedden ért oda a WRT-Audival.

A skót versenyző mögött két márkatársa, Nathanaël Berthon és Aurélien Panis végeztek, a hatodik leggyorsabb köridőt pedig Rob Huff hozta össze a Sébastien Loeb Racing Volkswagenjével. Shedden csapattársa, Jean-Karl Vernay lett a hetedik, mögötte Kevin Ceccon (Mulsanne-Alfa Romeo), Denis Dupont (WRT-Audi) és Mehdi Bennani (SLR-Volkswagen) tették teljessé az első tíz sorrendjét.

A Hyundaiok szénája továbbra is ritka rosszul áll: a leggyorsabb i30-as a 11. lett Thed Björkkel a volánnál, míg Yvan Mullernek a 13., Michelisz Norbinak a 17., a bajnokságot vezető Gabriele Tarquininek meg a 21. pozícióval kellett megelégednie. Egyébként a mezőny nincs annyira szétszakadva, mivel még a 15. helyezett, a helyi hős Ma Qing Hua is egy másodpercen belül tudott zárni.

Ami a Zengő Motorsport versenyzőit illeti, Szabó Zsolt a 22., Nagy Norbi meg a 24. helyen fejezte be az FP2-t.

Legközelebb az első időmérő edzés alkalmával, magyar idő szerint szombaton hajnali 4:30-kor gördül pályára ismételten a WTCR mezőnye a trükkös kínai utcai pályán.

A második szabadedzés végeredménye:

wtcr_2018_wuh_fp2.jpg

Fotó: Marc de Mattia / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3814283273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása