WTCR - ORIOLA-ELSŐSÉG, HYUNDAI-SZENVEDÉS A MARATONI FP1-EN WUHANBAN
WTCR 2018: Wuhan - Első szabadedzés

03718009_jl27378.jpg

A Campos Racing versenyzője, Pepe Oriola elsőségével zárult az első WTCR-szabadedzés Wuhan utcáin, amely több mint kétórásra nyúlt két piros zászlós megszakításnak köszönhetően. A Hyundaiok eközben már az elején küszködtek.

Öt perc sem telt el a Túraautó Világkupa második kínai hétvégéjének első tréningjéből, azt máris félbe kellett szakítani, ugyanis a 10-es és a 11-es kanyarok kombinációjában összetörte Alfa Romeóját a Team Mulsanne pilótája, Fabrizio Giovanardi. A baleset következtében a pályát övező palánk is megrongálódott, így a javítási munkálatok miatt 80 percen át állt az edzés.

Azt követően, hogy megjelentek a zöld zászlók, Jean-Karl Vernay vette át a vezetést a WRT-Audival, azonban a körözés ezúttal sem tartott sokáig: Tom Coronel száguldott bele nyílegyenesen a falba, amiről mandinerből vissza is pattant, kissé átalakítva Hondájának elülső részét. Ennek ellenére ezúttal nem sérült a korlát, így a műszaki mentés után folytatódhatott a gyakorlás.

Az utolsó tíz percben előbb Vernay csapattársa, Gordon Shedden, majd a Comtoyou-pilóta Nathanael Berthon, végül pedig Pepe Oriola vette át a vezetést. A spanyol camposos 1:24.006-os idejével fél másodpercnél is többet adott Berthonnak, míg a harmadik Shedden lett.

A ningbói küszködést követően viszonylag jól muzsikáltak a DG Sport Compétition Peugeot-i: Aurélien Panis a negyedik, Mat’o Homola meg a tizedik leggyorsabb köridőt hozta össze. Comte-ot három audis, Denis Dupont, Jean-Karl Vernay és Frédéric Vervisch, valamint a hondás Yann Ehrlacher és a TOP-10-ben egyedüli hyundaiosként felbukkanó Yvan Muller követte.

Ahogyan arra számítani lehetett, a második legnehezebb autóval szembeni 50 kilós súlytöbblet kissé földhöz vágta az i30-asokat: Thed Björk a 13., a BRC versenyzői, Gabriele Tarquini és Michelisz Norbi a 18., illetve a 20. pozícióban zárták az első gyakorlást. A Zengő Motorsport is szerényen kezdett a wuhani utcákon: Szabó Zsolt Dávid huszonegyedik, Nagy Norbi huszonharmadik lett.

A második szabadedzést eredetileg 9:30-tól tartották volna közép-európai idő szerint, de a piros zászlók miatt végül 10:25-re írtak ki a kezdést.

Az első szabadedzés végeredménye:

wtcr_2018_wuh_fp1.jpg

Fotó: Francois Flamand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1214283003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása