WTCR - ROB HUFF WUHANRÓL

03718008_jm15237.jpg

A hétvégén egy új helyszínen, nevezetesen Wuhan utcáin debütál a Túraautó Világkupa (WTCR) mezőnye. A kínai utcai pálya valamennyi versenyző számára új lesz, egyetlen kivétellel. A kivételt pedig úgy hívják, hogy Rob Huff, aki a kínai túraautós pályafutása révén már ismeri a helyszínt, amelyről az fiawtcr.com-nak adott interjújában elárult egy-két dolgot.

2012 világbajnoka, a Sébastien Loeb Racing színeiben versenyző Rob Huff az egyedüli a WTCR mezőnyében, aki ismeri azt a wuhani pályát, ahol ezen a hétvégén megrendezik a bajnokság nyolcadik fordulóját. Mindezt annak köszönheti, hogy a Volkswagen gyári versenyzőjeként már tavaly is versenyzett a Kínai Túraautó Bajnokságban (CTCC).

03_rob_huff-jpg.jpg

„Tavaly kellemes meglepődtem, ugyanis általában sosem tudod, hogy egy utcai pályán mire leszel képes. Ez az utcai pálya rendkívül érdekes, tempós, viszonylag rövid és trükkös. És itt sincsenek bukóterek, ahogyan az valamennyi utcai pálya esetén szokott lenni. Az aszfalton több ponton is változtattak: van, ahol vadonatúj, van, ahol jóval öregebb és a felülete is durvább. Rengeteg bucka és hullámzás van, de a tipikus magas sebességű kanyarokkal boldogulni fogsz egy utcai pályán” – jellemezte Huff az utcai pályát.

„Az előző évben a nyolcadik helyről vágtam neki a fordított rajtrácsos versenynek, és másodikként, a volkswagenes csapattársam mögött értem célba, ami rávilágít arra, hogy azért lehet előzni, igaz, elég nehezen, akárcsak a többi utcai versenyen” – mondta a 38 éves versenyző, aki jelenleg a kilencedik helyen áll az összetettben. – „A WTCR-versenyeknek izgalmasaknak kellene lenniük. Ez a pálya pedig egy új kihívás a mezőny számára, ugyanis az eddigi utcai pályáktól, a marokkóitól és a Vila Real-itól meglehetősen különbözik.”

03718008_1mdm0507.jpg

Aztán nekiszegezték Huffnak azt a kérdést, hogy meg tudna-e osztani néhány emléket az első wuhani látogatásáról – a brit efféleképpen válaszolt: „Wuhan egy egyedülálló város néhány másik, a WTCR-naptárban lévőhöz hasonlítva. Ez egy nagyon tradicionális kínai város, annak a közepén egy nagyszerű, kicsi pályával. A tavalyi CTCC-versenyhétvége volt az első esemény a pályán. Amikor megérkeztünk a Volkswagennel, nagyon kedves fogadtatásban volt részünk a helyiektől. Tudom, hogy az idén is így lesz, amikor a WTCR érkezik meg.”

A wuhani pálya vonalvezetése:

01_wtcr_top_3_thed_bjork_gabriele_tarquini_yvan_muller-jpg.png

Fedélzeti kamerás kör a wuhani pályáról:

Rodolfo Ávila 艾明達

A lap on board in #WuhanStreetCircuit ...

A hétvége menetrendje, közép-európai idő szerint:

2018.10.05., Péntek

            07:00-07:30: Első szabadedzés

            09:30-10:00: Második szabadedzés

2018.10.06., Szombat

            04:30-05:10: Első időmérő edzés

            10:00-10:30: Első futam

2018.10.07., Vasárnap

            03:00-04:30: Második időmérő edzés

            09:45-10:15: Második futam

            11:05-11:40: Harmadik futam

Fotó: Jean Michel Le Meur / DPPI, WTCR sajtóközlemény, Marc de Mattia / DPPI

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4614278995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása