FE - MEGMUTATTA MAGÁT AZ ARANY-FEKETE GEPÁRD IS

doagjkaw0aafeqx.jpg

Hétfőn délben a Techeetah lerántotta a leplet a DS-hajtású, második generációs autóját. A kínai csapat azt is elárulta, hogy nem változtat a versenyzői felállásán az ötödik szezonra.

Versailles-ban tartott egy nagyszabású bemutatót hétfőn a Techeetah csapata, amely, mint az ismeretes, a 2018/2019-es szezontól fog a DS gyári alakulataként folytatja a Formula-E-ben, amelyben az első két évét a csapat a Renault vásárlópartnereként töltötte. A bemutató keretein belül nem csak az új versenygépre, az arany-fekete színekben pompázó DS E-TENSE FE19-re, hanem az ötödik szezonra vonatkozó versenyzői felállására is fény derült, azonban eget rengető változás történt.

A jó recepten ne változtass elvén ugyanis a Techeetah megtartotta mind a regnáló bajnok Jean-Éric Vergne-t, mind André Lotterert, mialatt a fejlesztőversenyzői gárda sem változott, azt továbbra is James Rossister és Guanyu Zhou alkotják.

„Örömömre szolgál, hogy most már hivatalos is kezdetét veszi az együttműködésünk a DS-szel, illetve az első évünk DS Techeetah-ként” – nyilatkozta Mark Preston, a Techeetah csapatfőnöke. – „Azt is örömmel jelentjük be, hogy Jean-Éric Vergne és a kiemelkedő csapattársa, André Lotterer velünk folytatják. Hisszük, hogy egy nagyon erős felállásunk van versenyzőinkkel, és fejlesztőpilótáinkkal, James Rossisterrel és Guanyu Zhou-val ebben a szezonban, és hihetetlenül izgatottan várjuk már, hogy versenyezhessünk.”

„Az elmúlt időszakban a kulisszák mögött igencsak el voltunk foglalva a DS E-TENSE FE19 fejlesztésével, és nagyszerű, hogy a Techeetah maximális erővel a fedélzeten van, így a továbbiakban is tudjuk optimalizálni a csomagunkat a 2018/2019-es és az azt követő szezonokra. Ráadásul erős pilótáink is vannak, a tehetséges mérnöki és technikai gárda. Mindkét fél legjobbjainak kombinációja alkotja meg a tökéletes DS Techeetah csapatot” – tette hozzá Xavier Mestelan Pinon, a DS Performance igazgatója.

DS Performance

DS Performance added 7 new photos to the album: DS E-TENSE FE 19 - in Versailles, France.

Az elmúlt időszakban – immár gyári alakulatként – a Techeetah összesen tizenöt privát tesztnapot tudott lebonyolítani a DS-szel. Tavaly a kínai gyártó csupán két ponttal maradt el az Auditól a konstruktőri bajnokságban, ám a Techeetah ekkor csak a hivatalosan megrendezett tesztnapon tudta pályára vinni az autóját a 2017/2018-as idényt megelőzően.

„Hihetetlenül boldog vagyok amiatt, hogy egy újabb évet tölthetek a csapatnál. A 2017/2018-as szezon egyéni bajnoki címének bezsebelését követően és a DS-szel összefogva idén minden eddiginél erősebbek vagyunk, ennek egy nagyszerű évnek kell lennie” – mondta Vergne. – „Ez az időszak pedig nagyon különleges a bajnokságnak azzal, hogy a Gen2-es autó belép az utcai tisztán elektromos versenyzés világában. Így a versenyzés és az izgalom új szintre emelkedhetnek várakozásaink szerint.”

„Nem csak fantasztikusan néz ki a DS E-TENSE FE19, de vezetni is briliáns. Az előző szezon folyamán kaptam némi ízelítőt a sikerből, és már várom, hogy idén még több ilyen pillanatban legyen részem” – emelte ki Lotterer a DS Automobiles-lal való együttműködés előnyeit. – „Rendkívül erős csapatunk van, úgy érzem, nagyszerű dolgokat tudunk elérni együtt. A korábbi tapasztalataim révén tudom, mennyire fontos az, amikor egy fedél alatt mindenki ugyanazért a célért dolgozik.”

Ezennel meg már csak öt csapat adós versenyzői bejelentésével: a Virgin Racing, a Mahindra Racing, a Dragon Racing, a HWA AG és a NIO – utóbbi épp a mai nap folyamán erősítette meg, hogy az ötödik szezonban az olasz Luca Filippi biztosan nem lesz a csapat része.

Fotó: DS Performance / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6114275031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása