WTCR - BJÖRK-POLE ÉS ZENGŐS MEGLEPETÉS AZ ELSŐ IDŐMÉRŐN
WTCR 2018: Ningbo - Első időmérő edzés

03718008_jm14356-1.jpg

Thed Björk átmentette a pénteki formáját a közép-európai idő szerint a szombat hajnali órákban lebonyolított időmérő edzésre, igaz, csak századokkal előzte meg Frédéric Vervisch-t a pole pozícióért. Michelisz Norbert zárt mögöttük a harmadik helyen, míg rajta kívül egy másik magyar is be tudta verekedni magát a TOP-10-be: Szabó Zsolt Dávid hetedik lett a Zengő Motorsport Cuprájával.

Rendkívül szoros volt ismételten a WTCR mezőnye a kínai első időmérő edzésen, amelyről az árulkodik a legjobban, hogy az első tizennyolc (!) helyezett egy másodpercen belül tudott zárni. Az etalonidőt – a szabadedzésen látottaknak megfelelően – Thed Björk biztosította: az Yvan Muller Racing svéd versenyzője ugyanis bezsebelte a rajtelsőséget 1:51.028-cal.

Igaz, a svéd ezzel mindössze 53 ezredmásodpercet adott a Comtoyou Racing pilótájának, Frédéric Vervisch-nek, aki ma talán a kelleténél többször is a kamerák origójába került: először azért, mert lassan-lassan már többször járt az Audijával a pályán kívül, mint azon belül, majd pedig az utolsó percekben meghibásodott a hűtője, így a fináléban nem tudott részt venni.

Ennek ellenére nagyon szép teljesítményt nyújtott a belga, aki így megelőzte a BRC Racing mindkét Hyundaiját, amelyek házi csatáját Michelisz Norbi nyerte, ami azt jelenti, hogy ő lett a harmadik, míg Gabriele Tarquini a negyedik. 2009 túraautó-világbajnokát a legjobb hondásként a Münnich Motorsport argentinja, Esteban Guerrieri, valamint a mezőny hét főből álló francia különítményét uraló Nathanaël Berthon követték.

03718008_jm14269-1.jpg

Viszont magyar szempontból ennél nagyobb meglepetést generált az, hogy Szabó Zsolt Dávid a hetedik helyre kvalifikált a Zengő Motorsport Cuprájával – a miskolci születésű pilóta csupán fél másodperccel maradt el Björk idejétől! Nagy Norbi sem ment rosszul, alapvetően még az a 8-9 tizedmásodpercnyi lemaradás sem lenne akkora tragédia, de miután nagyon kicsik a különbségek, ez most csupán a 16. helyre volt elegendő.

Szabó mögött egy újabb Comtoyou-Audi bukkant fel, Denis Dupont-nal, míg az első tíz sorrendjét a Sébastien Loeb Racing Volkswagenjei tették teljessé, Rob Huff-fal és Mehdi Bennanival. Nem kis meglepetésre két világkupa-élmenő is kiszorult a TOP-10-ből, méghozzá a két rokon, Yann Ehrlacher és Yvan Muller – a Münnich-Honda és a YMR-Hyundai által produkált köridők ugyanis csak a 12. és a 13. helyre voltak elegendőek.

A DG Sport Compétition számára pedig teljes katasztrófába fulladt az időmérő edzés. Az még hagyján, hogy elővigyázatosságból mindkét Peugeot-ban motort kellett cserélni, de mind Mat’o Homola, mind Aurélien Comte majdnem két és fél tizedmásodperces hátrányban, az utolsó két helyen zártak, pedig tudjuk, hogy egyikük sem fakezű versenyző… (Mondjuk a motorcsere miatt így is, úgy is az utolsó két helyről indultak volna az első futamon.) De ha mindez nem lenne elég, akkor a félórás session egyetlen piros zászlóját a szlovák pilóta idézte elő az utolsó fél percben egy kicsúszással.

Közép-európai idő szerint 9 óra 30 perctől kerül sor a folytatásra, az első versenyre, amelyet a WTCR hivatalos Facebook-oldala mellett az M4 Sporton is élőben kísérhetünk figyelemmel. Hozzá kell tenni azonban, hogy Tarquininek és Nagy Norbinak is van még egy öthelyes rajtbüntetése a szlovákiai hétvégéről, így az olasz a 9., a zengős pilóta meg a 21. helyről indulhat.

Az első időmérő edzés végeredménye:

wtcr_2018_chn1_q1.jpg

Fotó: Jean Michel Le Meur / DPPI (FIA WTCR Media) 

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr214270351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása