F2 - DE VRIES-POLE OROSZORSZÁGBAN
Forma-2 2018: Szocsi - Szabadedzés, Időmérő edzés

_54i1291_4475480.jpg

Pályafutása második rajtelsőségét szerezte a Forma-2-ben a McLaren-junior holland pilóta. Lando Norris bajnoki riválisa, az éllovas George Russell előtt, a második pozícióban végzett.

_56i1622_4475432.jpg

Kissé sűrű volt a pénteki nap Lando Norris számára: a brit Oroszországban a Forma-1-es első szabadedzéssel kezdett jövő évi csapatával, a McLarennel, majd félórával később már a Forma-2-es gyakorláson kellett vezetnie a Carlin Dallara-Mecachrome-ját. A tavalyi Forma-3-as Európa-bajnok már 15 perc után megfutotta az edzés leggyorsabb idejét 1:48.231-gyel, ami 172 ezredmásodperccel volt gyorsabb a második helyen zárt premás Nyck de Vries idejénél.

A hollandot a bajnokságot vezető Russell követte a harmadik helyen, aki mögött az első tíz sorrendjét Sérgio Sette Câmara (Carlin), Nicholas Latifi (DAMS), Tadasuke Makino (Russian Time), Jack Aitken (ART Grand Prix), Alexander Albon (DAMS), Luca Ghiotto (Campos Racing) és Antonio Fuoco (Charouz Racing System) egészítették ki. A 45 perces edzés kapcsán kiemelendő még a 11. helyen végzett Maximilian Günther jobb hátsó defektje, az MP-s újonc Niko Kari 13. helye, valamint az, hogy Arjun Maini nem tudott értékelhető köridőt futni.

A szabadedzés végeredménye:

doljokwxoaacj-b.jpg

_54i2202_4475689.jpg

Hiába vezette egészen sokáig a kvalifikációt George Russell, az ART Grand Prix britje végül csak a harmadik helyen zárt. Ugyanis a pályafutása második rajtelsőségét egy remek, 1:46.476-os idővel megszerzett Nyck de Vries mellett még a bajnoki riválisa, az időmérőkön idáig viszonylag gyengének bizonyult Lando Norris is beférkőzött elé.

A bajnokaspiránsok mögé a DAMS pilótái, Nicholas Latifi és Alexander Albon, a camposos Luca Ghiotto és a monzai főfutam győzedelmeskedett Tadasuke Makino (Russian Time) kvalifikáltak. Az orosz istálló számára azonban nem alakult felhőtlenül az időmérő, mivel Makino csapattársa, az első F1-es edzésen még a Renault versenygépét terelgető Artem Markelov csak a 19. legjobb időt futotta meg.

Makino mögött Sette Câmara, Aitken és Günther tették teljessé a TOP-10-et. A két versenyhétvége kihagyását követően visszatért Roberto Merhi a 12. lett a Campos Racing másik gépével, az újonc Niko Kari meg a 16. pozícióba kvalifikált az MP-Dallarával.

Az időmérő edzés végeredménye:

domtadwxgaarjl.jpg

A főverseny közép-európai idő szerint 15 óra 55 perckor fog elrajtolni, amelyet Russell 22 pontos előnnyel várhat. Az eseményeket az M4 Sporton, felvételről lehet majd visszanézni, vasárnap reggel 7 órától.

Fotó: FIA Formula 2 Media 

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3114270911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása