F1 - SZUZUKAI GUMIVÁLASZTÁSOK: MEGINT TÚL SOKAT KOCKÁZTAT A FERRARI?

sebastian_vettel_f1_grand_prix_italy_qualifying_bkyy80rwjocx.jpg

A Ferrari Japánban is az elmúlt hétvégéken alkalmazott receptet követi – semelyik másik csapat nem rendelt annyi szuperlágy gumit, mint a maranellói istálló.

Többször is láthattuk az elmúlt hónapokban, hogy a Ferrari nem fél lapot húzni a tizenkilencre, azonban nem egy alkalommal bizonyosodott már be idáig, hogy a lágyabb keverékű gumik erőltetése nem volt kifizetődő.

Azonban ennek ellenére az olasz csapat Japánban sem tud elszakadni az aktuális paletta legpuhábbik tagjától, amely ezúttal a szuperlágy gumi lesz. A Ferrari mind Sebastian Vettelnek, mind Kimi Räikkönennek 10-10 szettet igényelt a piros jelölésű abroncsokból, a két-két garnitúra lágy és az egy-egy szett közepes keverékű gumi mellé.

Ezzel szemben a Mercedes hét garnitúrát kért versenyzőinek, Lewis Hamiltonnak és Valtteri Bottasnak a szuperlágy gumikból, négyet a lágyakból és kettőt a közepesekből.

A legkonzervatívabb stratégiát viszont kétségkívül a McLarennél választották: Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne is négy szett szuperlágy, öt garnitúra lágy és négy szett közepes gumiból gazdálkodhat.

A Japán Nagydíj gumiválasztásai:

22880_17-jp-selected-sets-per-driver-en.jpg

Fotó: Zimbio | Grafika: Pirelli

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3014264455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása