TCR EU - AMIKOR AZ INDULATOK ELSZABADULNAK…

2018-2018_monza_race_2---2018_monza_r2_62_dusan_borkovic_149.jpg

Az egyébként is kaotikusan alakult monzai hétvége történései nem értek véget a pályán: a második futam után Dušan Borković szóváltásba keveredett a PCR Sport csapatával és bajnoki riválisa, Mikel Azcona rokonaival, amely egészen tettlegességig fajult – a Target Competition szerb versenyzője ugyanis megütötte Azcona nagybátyját, akinek el is tört az orra. Borkovićot már diszkvalifikálták is az idei utolsó előtti víkendről, ami mellett további szankciókra számíthat.

Van, hogy a versenyző nehezen tudja megfékezni az adrenalint és az indulatait, ami eléggé gyakran eredmény heves összetűzéseket eredményez, amik aztán olykor-olykor túllépik a sportszerűség határát és tettlegességig meg sem állnak. Dušan Borković, a Target Competition bajnokaspiránsa vasárnap délután az ilyen jellegű esetek utóbbi, súlyosabb kategóriájába keveredett bele. A szerb számára a második futam ugyan nem tartott sokáig, de annál kalandosabban alakult számára, miután még az első körökben ki kellett állnia azt követően, hogy Benjamin Lessennes támadása közben az első sikánban átugratott a kerékvetően, majd belga ellenfelét a sóderágyba tolta, és defektet kapott.

Alig néhány órával a leintést követően Borković éppen Lessennes-nel – aki éppen csak visszatért a kórházból, egy elővigyázatosságból végrehajtott vizsgálatot követően, amelyre egy másik incidense miatt volt szükség – akart váltani néhány szót az Autodis Racing by THX sátra előtt, amikor felbukkantak a PCR Sport csapattagjai és Mikel Azcona családtagjai, akik egy másik kontakt miatt akarták felelősségre vonni. Ez annyira túlment a szerb tűréshatárán, hogy hirtelen felindulásból egy jobb egyenessel kiütötte a spanyol cuprás nagybátyját, akinek még az orra is eltört – a paddockban történt ökölharcot videóra vette Pietro Casillo, a TouringCarTimes újságírója:

TouringCarTimes on Twitter

TCREurope: Video emerges of fight between Borkovic and Azcona's team. Full story to follow. https://t.co/ol8OFsPH9I

Borković az eset után azonnal elviharzott a pályáról, így annak kapcsán menedzserének és terhes feleségének, Andrijanának kellett elszámolnia a stewardok előtt. Nem sokkal később az első döntés már meg is született az ügyben: a versenyirányítás kizárta a monzai hétvégéről a targetes Hyundai-pilótát, aki így elveszítette a szombati versenyen szerzett 5. helyét és az azzal járó tíz pontját, amivel összetettbéli hátránya 20-ról 30 pontosra nőtt.

Azonban jelen állás szerint még az is kérdéses, hogy a továbbiakban vele kapcsolatosan érdemes lesz-e összetettbéli hátrányról beszélni, ugyanis további szankciókra van kilátás. Versenyzői engedélyét minimum hat hónapra be is vonhatják a nemzetközi sajtóértesülések szerint, sőt az olasz rendőrség is vizsgálatot indít az ügyben. Úgyhogy az idei szezonjánál már csak a folytatás kérdésesebb az ő esetében…

Fotó: TCR EU Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6714257963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása