TCR EU - MÉG VALAKI?

img_5682.JPG

A szigetországi élmenő, az olasz konvoj és az első dél-amerikai versenyző után újabb pilóta adta a fejét arra, hogy rajthoz áll a TCR Európa-kupa monzai versenyhétvégéjén.

Napra pontosan egy hónappal ezelőtt érkezett az első, a TCR Europe monzai fordulóját érintő bejelentés, miszerint csatlakozik a mezőnyhöz Oliver Taylor, aki a brit bajnokság frontvonalában versenyez. Ezt követően hosszú ideig hírcsend honolt a túraautózás berkeiben, majd a mostani hét elején robbanásszerűen emelkedésnek indult a létszám: előbb Nicola Baldan (Nagy Dani csapattársa), Salvatore Tavano és José Manuel Sapag, majd Fabrizio Giovanardi és két subarus, Cosimo Barberini és Roberto Russo érkezésének híre látott napvilágot.

Amikor pedig már azt hittük volna, hogy ezzel véget ér a bejelentések rövidnek nem éppen mondható sora, egy újabb pilóta monzai vendégszerepléséről kaptunk információkat. Csütörtökön délelőtt ugyanis bejelentették, hogy ezen a hétvégén a TCR Benelux regnáló bajnoka, Benjamin Lessennes is versenyezni fog egy, az Autodis Racing by THX által felkészített Hondával, amelyet emeddig Loris Cencetti terelgetett.

Lessennes számára ráadásul nem is ismeretlen az autó, ugyanis az év első felében ugyanezt a specifikációt hajtotta, csak a Túraautó Világkupában és a Boutsen Ginion Racing színeiben. Legjobb eredményét a Nürburgringen érte el egy negyedik hely formájában, s hiába áll jóval előrébb a bajnokságban, mint Tom Coronel, a két kínai hétvégén ismételten „csak” a belga csapat teszt- és tartalékpilótája lesz, mivel a fekete-piros festésű gépet – amely egyébként a tavaly szeptemberi tesztbalesetében elszenvedett sérüléseiből lábadozó Tiago Monteiróé, ám a portugál visszatérésének időpontja körül továbbra is kérdőjelek sorakoznak – át kell adnia Ma Qing Huának.

Fotó: Landek Norbert / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3114250919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása