F1 - ISMÉT PENGEÉLEN TÁNCOL ROMAIN GROSJEAN

romain_grosjean_f1_grand_prix_singapore_practice_7scaikvksunx.jpg

A Haas F1 Team francia versenyzőjét már csak három büntetőpont választja el az egy futamra szóló, automatikus eltiltástól.

A vasárnapi Szingapúri Nagydíjnak viszonylag kevés említésre méltó momentuma akadt – azok közül is az egyiket Sergey Sirotkin és Romain Grosjean szolgáltatták, akik olyan szinten belefeledkeztek a párharcukba, hogy a kék zászlót figyelmen kívül hagyva kanyarokon keresztül feltartották a versenyben vezető Lewis Hamiltont, akit így néhány pillanat erejéig Max Verstappen utol is ért.

Vizsgálatot is indított az ügyben a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), aminek az lett az eredménye, hogy mind a francia Haas-, mind az orosz Williams-pilóta öt másodperces időbüntetésben és két büntetőpontban részesült.

„Sajnálom, ha valakinek elálltam az útját, nem állt szándékomban” – idézte a RACER Romain Grosjean szavait. – „Azt hiszem, hogy a legjobb tudásom szerint teljesítek: Sergey-jel vívtam csatát, aki egy kicsit gokartos stílusban vezetett. Nem igazán tudtam lelassítani, mert Pierre [Gasly] a sebességváltómon, Sergey pedig az első szárnyamon volt. Amint megelőztem, elengedtem Lewist.”

Hiába azonban a magyarázkodás, Grosjean neve mellett már kilenc büntetőpont szerepel – amennyiben pedig eléri a 12-t 12 hónap leforgása alatt, a soron következő versenyen való részvételtől eltiltják. Márpedig a GP2 2011-es bajnokának büntetőegysége legközelebb október 29-én fog elévülni, addig pedig még hátra van az Orosz, a Japán, az Amerikai és a Mexikói Nagydíj, azaz négy versenyhétvége is.

Amennyiben a francia nem lesz résen, a 2012-es Olasz Nagydíj után egy újabb futammal kell szembesülnie, amelyet csak a kispadról kísérhet figyelemmel – ez pedig adott esetben a jövőjét is megpecsételheti, mivel a 2019-es évét illetően már emeddig is rezgett a léc.

Sergey Sirotkin neve mellett hat egység szerepel, Sergio Pérez pedig öt ponttal rendelkezik azt követően, hogy vasárnap hármat is kapott, amiért ütközött a Williams orosz versenyzőjével. Az összesített listán Grosjean mögött Marcus Ericsson a második, hét büntetőegységgel, de a sauberes svédnek csak az Amerikai Nagydíjig kell kibírnia további rosszaságok halmozása nélkül.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8614245299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása