F1 - DOMINÁLT VETTEL A SZINGAPÚRI IDŐMÉRŐ ELŐTT
Forma-1 2018: Szingapúri Nagydíj - 3. szabadedzés

sebastian_vettel_f1_grand_prix_singapore_practice_qqcinyqllwpx.jpg

Szépített pénteki hibáját követően Sebastian Vettel: a Ferrarinál versenyző négyszeres világbajnok a Marina Bay-i harmadik szabadedzésen még a mögötte végzett csapattársát, Kimi Räikkönent is közel négy tizedmásodperccel előzte meg. Egyértelmű lépéshátrányban van a Mercedes, a Red Bull pedig egy körön a fasorban sincs.

Pénteken még mindenki Sebastian Vettel kínos és értékes percekbe került hibájáról beszélt. Azonban a négyszeres világbajnok nem várt sokáig mérlegének szépítésével: a közép-európai idő szerint a szombat kora délután lebonyolított harmadik szabadedzés a hétvége eddigi leggyorsabb köridejével zárta az élen – a német ferraris 1:38.054-es idejével majdnem négy tizedmásodpercet adott csapattársának, Kimi Räikkönen, míg a harmadik és a negyedik helyen a két mercedeses, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas hátránya a fél másodpercet is meghaladta.

A Red Bull pedig úgy tűnik, hogy még a számukra erősnek ígérkezett szingapúri pályán sem tud fogást találni a Ferrari és a Mercedes ellen. Hiába zárta a Milton Keynes-i együttes 1-2-vel a pénteki első tréninget, mostanra egyértelművé vált, hogy egy körön biztosan nem tud majd labdába rúgni riválisai ellen, mivel Daniel Ricciardo és a furcsa motorzajokra és gyújtáskihagyásokra panaszkodó Max Verstappen több mint egy másodperccel maradtak el Vettel idejétől az ötödik és a hatodik pozícióban zárva.

Az úgynevezett „B-osztályban” ezúttal Romain Grosjean tartott erődemonstrációt a Haas-Ferrarival: a francia a hetedik helyen több három tizeddel előzte meg a Racing Point Force Indiát erősítő honfitársát, Esteban Ocont. A TOP-10 Ocon csapattársával, Sergio Pérezzel és a McLarennél versenyző kétszeres világbajnokkal, Fernando Alonsóval lett teljes.

Egy hibát követően Nico Hülkenberg kiszorult a mezőny első feléből, hasonlóan a másik Renault-pilótához, Carlos Sainzhoz – ők ketten a 11. és a 13. helyen végezve szendvicsbe fogták a haasos Kevin Magnussent, megelőzték Pierre Gaslyt (Toro Rosso) és Stoffel Vandoorne-t (McLaren). Mindeközben a Sauber nem tudta átmenteni a pénteki formáját: Charles Leclerc csak a 16., míg Marcus Ericsson a 19. lett; a két C36-os közé meg Brendon Hartley (Toro Rosso) és Sergey Sirotkin (Williams) ékelődtek be. Lance Stroll – aki jövőre minden bizonnyal már az egyik RPFI-Mercedest fogja terelgetni – tökutolsó lett.

Folytatás közép-európai idő szerint 15 órától, az időmérő edzéssel; a történéseket élőben sugározza majd az M4 Sport.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Formula 1 on Twitter

FP3 CLASSIFICATION: @ScuderiaFerrari are looking very strong ahead of qualifying #SingaporeGP �� #F1

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7914241727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása