F1 - KIDERÜLT, MEDDIG ÉRVÉNYES LECLERC FERRARIS SZERZŐDÉSE

charles_leclerc_f1_grand_prix_singapore_practice_0iknvmn1poqx.jpg

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke elárulta, hogy egy hosszú távú megállapodás született az olasz istálló és Charles Leclerc között – a GP3-at és a Forma-2-t is megnyert monacói sztárpilóta akár 2022-ig Maranellóban maradhat!

A hét egyik legkiemelkedőbb, ha nem is a meglepőbb híre volt az, hogy az év végeztével a Ferrari megválik 2007-es világbajnokától, Kimi Räikkönentől, helyét pedig az olasz istálló pilótaneveldéjében pallérozódott Charles Leclerc veszi át, aki a GP3-as és a Forma-2-es bajnokság megnyerését követően már az első, sauberes évében bebizonyította, hogy nem csak a Forma-1-ben van számára hely, hanem egy nagycsapattól is lehetőséget érdemel – eközben a finn visszatér korábbi csapatához, a Sauberhez.

Azonban az amúgy sem a bőszavú sajtóközleményeiről híres –, de ezúttal Arrivabene köszönőlevelével kivételt tevő  – Ferrari nem osztott meg részleteket Leclerc szerződtetéséről, egészen mostanáig. Maurizio Arrivabene, az olasz együttes vezetője a motorsport.com kérdésére ugyanis elárult információkat – többek között azt, hogy a monacóinak 2022-ig biztos helye van a száguldó cirkuszban.

maurizio_arrivabene_f1_grand_prix_italy_7olaeaq2nc3x.jpg

„Az első kontaktust még 2015 novemberében, a Ferrari Versenyzői Akadémián írtam alá Charles-lal. Abban a szerződésben már megterveztük és meghatároztuk a jövőjét, akárcsak Antonio Giovinazzi esetében” – ecsetelte Arrivabene. – „Ez azt is jelenti, hogy megváltoztatjuk az irányt, ami alapján szervezzük a Ferrari Versenyzői Akadémiát, ahogyan azt is, hogy miképpen neveljük ki a fiatalokat a jövőben.”

„Szóval Charles Leclerc nem egy nagy meglepetés, ő egyike azon tehetséges versenyzőknek, akivel a Forma-1-ben dolgozunk. Hála Istennek, ő egy olyan srác, aki nálunk nőtt fel, és remélem, hogy velünk folytatja a karrierjét, legalább 2022-ig biztosan. Amikor ilyesféle döntéseket hoz az ember, főleg ha egy versenyzőt érint, nem csak rövid, hanem hosszú távon is gondolkodnia kell” – folytatta gondolatait a Ferrari csapatfőnöke.

kimi_raikkonen_f1_grand_prix_singapore_previews_itwixxfun7mx.jpg

„Ezt a döntést nem Mr. Horner Simpson hozta meg, hanem én. Jómagam egyeztettem a felső vezetéssel, amely több faktort is figyelembe vett. Viszont ez semmiben sem befolyásolja azt, hogy tisztelem Kimit, aki emberként és versenyzőként is nagyszerű. Azonban ennél a választásnál gondolni kellett a csapat jövőjére is. Úgy gondolom, hogy helyes döntöttünk; a csapat és Kimi szempontjából is” – árulta el Arrivabene, hogy ő hozta meg a vérfrissítéssel kapcsolatos döntést, de az sem Räikkönen ellen irányult.

Arrivabene azt is felfedte, hogy Kimi Räikkönen megértéssel fogadta a magyarázatot, amelyre hivatkozva a Ferrari a menesztése mellett döntött. Az olasz csapatvezető emellett meg van győződve arról, hogy a döntés nem lesz befolyással a finn pilóta idényének hátralevő részének. „Azt kell, hogy mondjam, jó a kapcsolatunk Kimivel, így megértő volt. Ez nemcsak annak a kérdése, hogy közöljük vele a döntést” – mondta Arrivabene, hozzátéve, hogy a Ferrarinál a pilótákat mindig is profikként kezelték.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5114241185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása