F1 - 2021-TŐL FUTURISZTIKUSSÁ VÁLHAT A FORMA-1

dm6syl7xcayqtfv.jpg

A minap kiszivárgott egy kép arról, hogy miként nézhetnek ki a Forma-1-es autók 2021-től. Az egyik koncepció alapján igencsak futurisztikus irányba húzhat el a sportág.

Szerdán este, Szingapúrban a versenyszervezők tartottak egy technikai megbeszélését, amelynek során a Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn bemutatta a 2021-ben debütáló Forma-1-es autók lehetséges kinézeteit. A szeminárium zárt ajtók mögött és a média munkatársainak kizárásával zajlott, mégis egyhamar napvilágot látott egy lesifotó az egyik koncepcióról.

Egyelőre még nem véglegesítették a 2021-től érvénybe lépő, az azok alkotóinak elmondása szerint az izgalmasabb és a rajongók számára vonzóbb versenyzést generáló szabályokat, viszont az elég nyilvánvalónak tűnik ez és az elmúlt hetek hírei alapján, hogy valamivel több mint két év múlva jelentős aerodinamikai változásokra lehet számítani, mialatt a motorszabályok terén az lesz a legradikálisabb módosítás, hogy kiszerelik a V6-os erőforrásokból az MGU-H-t, azaz a hőenergiát visszanyerő rendszert.

A „2-es koncepciót” ábrázoló képen az is kiszúrható, hogy az autót már az új, 18 colos kerekekkel és a Ferrari dizájnjának felhasználásával tervezték, megfelelően a néhány héttel ezelőtt kiírt, gumibeszállítói tendernek. Érdemes kiemelni az első szárnyakat, amelyek a mostaniakhoz képest egyszerűbbnek tűnnek – kérdés, hogy miket láthatunk majd 2019-től, mert azok terveihez képest viszont eléggé bonyolultan festenek – és agresszív kialakítású és magasabban elhelyezkedő szárnyvéglapokkal látták el.

Fotó: Matthew Sommersfield / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6314239805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása