INDYCAR - AZ AUSTINI F1-ES PÁLYA IS RÉSZE A 2019-ES VERSENYNAPTÁRNAK

09-02-dixon-battle-scars-inrace-por.jpg

A héten bemutatták a jövő évi IndyCar-versenynaptárt – az egyik legnagyobb meglepetés pedig a Circuit Of The Americas csatlakozásának híre.

Két új helyszínt is tartalmaz a hét épített, öt utcai és öt oválpályából álló 2019-es versenynaptár, derült ki az IndyCar hivatalos weboldala által közzétett információkból kedden. Közülük az egyik a többek között a Forma-1, a WEC és a MotoGP által is használta austini aszfaltcsík, a Circuit Of The Americas lesz, míg a másik a motorversenyzés szerelmesei számára minden bizonnyal ismerősen csengő Laguna Seca-i pálya – előbbin a szezon második versenyét fogják lebonyolítani, míg utóbbi a Sonoma Raceway-t leváltva a szezonzárónak ad majd otthont.

A 2018-ban bemutatkozott új helyszín, a portlandi versenypálya továbbra is része lesz a mezőny menetrendjének, miközben a korábbi tervekhez képest két verseny, az egy év kihagyás után visszatérő Barber Motorsports Park-i, illetve az iowai viadal időpontja megváltozott: előbbi a tervezettnél két héttel korábban, április 7-én kerül lebonyolításra, utóbbi pedig – a nép akaratát meghallgatva – egy szombat éjszakai futam lesz, július 20-án.

Back-to-back hétvégékből is akad bőven, azonban egyedülálló módon két tripla hétvégét is teljesíteni fognak 2019-ben az IndyCar-csapatok és -versenyzők: egymás után kerül sor a torontói, az iowai és a mid-ohiói, valamint a poconói, a Gateway-i és a portlandi fordulókra.

A szezon március 10-én, St. Petersburgben rajtol el, és szeptember 22-én zárul.

A 2019-es IndyCar-versenynaptár:

null

null

A bejelentéshez ezen túl még az alábbi, meglehetősen látványos videót csatolták az amerikai szervezők:

IndyCar Series on Twitter

2019: https://t.co/FlWQ1bBag2 Let's go. #INDYCAR https://t.co/n6qOdrq4vq

Fotó: indycar.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8914227065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása