INDYCAR - POWERÉ A PORTLANDI POLE, ROSSI 3., DIXON CSAK 11.!
IndyCar 2018: Portland - Időmérő edzés

09-01-power-on-course-turn5-por.jpg

Idei negyedik és karrierje 54. pole-ját szerezte a közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban tartott időmérő edzésen a portlandi pályán Will Power, Josef Newgarden révén a Team Penske kibérelte az első sort. A bajnokság pedig rendkívül szorossá válhat az utolsó előtti versenyen, mivel Scott Dixon csak a hatodik sorba kvalifikálta magát, miközben Alexander Rossi harmadik lett.

Will Power elsőségét hozta a 2018-as IndyCar-szezon utolsó előtti időmérő edzése, amellyel az ausztrál a pole pozíciósok örökranglistáján átvette a második helyet A.J. Foyttól és mindössze 13 rajtelsőségre van elmaradva a 67 pole-t magának tudó Mario Andrettitől. 57.3467-es idejénél bő három tizedmásodperccel volt lassabb csapattársa, Josef Newgarden, aki mindössze századokat vert Alexander Rossira.

Sébastien Bourdais-hez és a Dale Coyne Racinghez fűződik a nap legkiemelkedőbb teljesítménye: a francia #18-as számú Dallara-Hondáját úgy kellett összefoltozgatni a harmadik szabadedzésen történt bukása következtében, a négyszeres CART-bajnok – aki egyébként 2007-ben már nyert ezen a pályán – a negyedik lett Zach Veach és Ryan Hunter-Reay, azaz két andrettis előtt.

Az első tíz sorrendjét James Hinchcliffe (SPM), Ed Jones (CGR), Marco Andretti (Andretti) és Graham Rahal (RLLR) egészítette ki. Scott Dixon viszont a nap egyik vesztese: az új-zélandi Ganassi-versenyző csak a 11. pozícióba kvalifikált, így a futamon nehéz dolga lesz, ha az a célja, hogy minimalizálja a pontveszteséget.

A mezőnyből érdemes kiemelni a Schmidt Peterson Motorsportsnál a két hete, Poconóban súlyos sérüléseket elszenvedett Robert Wickenst helyettesítő Carlos Munozt – a brazil az Indy 500 óta először ülhetett autóba, ehhez képest a 14. lett az időmérőn. A hétvége elején egyébként a kanadai ex-DTM-es kapcsán megerősítették, hogy átszállították az indianapolisi IU Metodista Kórházba, ahol hamarosan megműtik az alsó végtagjait.

A legnagyobb csalódást Simon Pagenaud okozta a kvalifikáció során – a Penske 2016-os bajnoka csak a 22. helyről várhatja a piros lámpák kialvását az idei tizenhatodik versenyen, amelyet közép-európai idő szerint 21 órakor fognak elindítani.

Az időmérő edzés végeredménye:

null

null

Fotó: indycar.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7614217705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása