GP3 - AZ ÚJONC MINDENT VITT MEGINT: BECKMANN ÉRINTHETETLEN VOLT MONZÁBAN
GP3 2018: Monza - Főfutam

_54i9685_4471629.jpg

A Trident frissen igazolt német versenyzője rajt-cél győzelemmel verte le a mezőnyt a monzai főversenyen, megszerezve karrierje második sikerét.

Esős körülmények között vette kezdetét a GP3-asok főversenye Monzában. A rajtot követően David Beckmann a Tridenttel meg tudta őrizni a vezetést, miközben mögötte a camposos Leonardo Pulcini, az ART-s Anthoine Hubert, valamint két jenzeres, Juan Manuel Correa és Tatiana Calderón is elhagyta a pályán a sikánnál. Néhány kanyarral később azonban Correa megforgott és visszaesett a mezőny végére.

A következő kör elején, a célegyenesben Hubert megelőzte Pulcinit a második helyért, ami után nem sokkal az olaszt Nikita Mazepin vette üldözőben. Azonban ahelyett, hogy nyert volna egy pozíciót, egy hibának köszönhetően veszített egy helyezést, csapattársával, Callum Ilott-tal szemben. Ezt követően a brit és az orosz több alkalommal is helyet cseréltek egymással, aztán a 11. körben Mazepin hatalmasat hibázott a Roggia-sikánnál, amiből Ilott tudott igazán profitálni: megelőzte az oroszt.

Néhány körrel később már éppen a Campos Racing finnje, Simo Laaksonen okozott volna fejfájást Mazepinnek, amikor is aktiválni kellett a virtuális biztonsági autót a 17. körben: mint kiderült, amiatt, mert Laaksonen csapattársa, Diego Menchaca kicsúszott a célegyenes végén, miután a mexikóit megtámogatta hátulról egy nagyon buta manőverrel Devlin DeFrancesco, aminek fényében a kanadai MP-pilótára kirótt öt másodperces időbüntetés (baleset okozásért!) bagatellizálásnak számít.

Az utolsó körökre aztán elengedték a mezőnyt: Beckmann számára láthatóan új kihívást jelentett a VSC utáni rajt úgy, hogy nincs előtt más versenyző, ugyanis Hubert négy másodpercet hozott rajta a zöld zászlók megjelentését követően, a felére csökkentve a különbséget. Alig egy kicsivel később egy kisebb dráma kavarta fel az állóvizet: Leonardo Pulcini váratlanul lelassult a harmadik helyen haladva, amivel elúszott annak lehetősége, hogy helyi pilóta dobogóra állhasson a GP3-ban – sőt, mindössze néhány kanyar alatt még a pontszerzés is elérhetetlen távolságba került.

Szűk másfél körrel a vége előtt pedig Laaksonen újra elkezdte támadni Mazepint – a finn a célegyenes végén aztán hibába tudta hajszolni az oroszt, amellyel átvette a negyedik helyet.

_56i1836_4471549.jpg

David Beckmann meg szinte végig tartotta az öt-hat másodperc körüli előnyét, így játszi könnyedséggel és rajt-cél sikert aratva szerezte meg a második győzelmét a GP3-ban. A Trident németje mögött Hubert lett a második, a dobogó legalsó fokára meg Ilott állhatott fel. Laaksonen a negyedik helyével pályafutása legjobb eredményét érte el, mialatt Mazepinnek már Alesival szemben is tigrisként kellett védenie a pozícióját, de végül az oroszt leintették ötödikként.

Pedro Piquet lett a hetedik, a brazil tridentest meg az MP Motorsport holland újonca, Richard Verschoor követte – a holland ezzel bebiztosította magának a rajtelsőséget a vasárnap délelőtti sprintversenyre. A pontszerző zóna meg Jake Hughes-zsel és Niko Karival egészült ki.

A bajnokságban Hubert egy újabb biztos dobogóval tovább és 29 pontosra növelte az előnyét Ilott-tal szemben, míg Mazepin lemaradása már 41 egységnyi. Eközben David Beckmann a jelenleg futó sikerszériájának köszönhetően már a hatodik a bajnokságban, de a hátránya még így is 90 pontnyi.

Közép-európai idő szerint vasárnap 9 óra 40 perctől kerül megrendezésre a sprintfutam.

A főfutam végeredménye:

GP3 Series Official on Twitter

GP3 Round 7 Race 1 classification

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3314216827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása