GP3 - MESTERMUNKA AZ EDDIG BOTLADOZÓ ÚJONCTÓL: BECKMANN ELŐSZÖR NYERT!
GP3 2018: Spa-Francorchamps - Főfutam

_56i6073_4469598.jpg

Kétségkívül élete formájában versenyez a német David Beckmann, aki új csapatával, a Tridenttel Belgiumban az első pole pozíciója után az első győzelmét is megszerezte.

Közép-európai idő szerint szombat délelőtt máris sor került a GP3-asok főversenyére Spa-Francorchamps-ban. Nagyon jól kapta el a rajtot a piros lámpák kialvását követően a pole-ból pozícióból a Trident újdonsült igazolása, David Beckmann. Mögötte kisebb tumultus alakult ki, ugyanis a La Source-ból kigyorsítva a csapattársa, Pedro Piquet valamennyi ART-s versenyzőt feltartotta, így a nyolcadik rajtkockából induló Ryan Tveter feljött a második helyre. A Les Combes-ban aztán Piquet-t megelőzte a második pozícióból egyébként ritka rosszul rajtoló Anthoine Hubert, felkapaszkodva a harmadik helyre.

Beckmann ezt követően meg tudott lógni az élen, azonban féltávra a német újoncot utolérte Tveter: az amerikai a nyolcadik körben a DRS-ét is nyithatta, de elfékezte magát a Les Combes-nál, így leszaladt a pályáról és két másodpercre leszakadt róla.

Innentől fogva viszont már semmi sem veszélyeztette David Beckmann elsőségét – így a német pilóta, aki a hungaroringi fordulóra vette át Alessio Lorandi helyét a Tridentnél a Jenzer Motorsporttól távozva, megszerezte első győzelmét a GP3-ban. Tveter a második helyen ért célba, míg a bajnoki éllovas Hubert bejött harmadiknak – a francia még így is növelte az előnyét a bajnokság élén csapattársával, Callum Ilott-tal szemben; a kettejük közti különbség jelenleg 24 pontos.

_56i6347_4469519.jpg

Pedro Piquet a verseny javát az ötödik helyen töltötte, az ART-s Jake Hughes mögött. Azonban a brit gumijai alaposan elkoptak a verseny zárószakaszára, mi miatt a hetedik helyig esett vissza. Így Piquet visszavette a negyedik helyet, Nikita Mazepin és Ilott előtt befutva. Sőt, Joey Mawson is próbálkozott előzéssel Hughes-zsel szemben az utolsó körben, a Kemmel-egyenes végén, ám az ardenes leszaladt a pályáról, s visszatérésekor kis híján telibe trafálta Giuliano Alesi gépét.

Mawson végül bejött nyolcadiknak, ezzel bebiztosítva a rajtelsőséget a fordított rajtrácsos sprintversenyre, az első tíz sorrendje pedig Alesival és Tatiana Calderónnal egészült ki. Borzalmasan alakult a futam a bajnokaspiráns Leonardo Pulcini számára: a Campos Racing olasz pilótája a 12. rajtpozícióját egy 15. helyre tudta csak váltani – emiatt a bajnoki összetettben visszaesett a negyedik helyre, Mazepin mögé.

Közép-európai idő szerint vasárnap reggel 9 óra 35 perctől kerül sor a sprintversenyre Spa-Francorchamps-ban.

A főfutam végeredménye:

GP3 Series Official on Twitter

GP3 Round 6 Race 1 classification

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7414202665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása