F1 - MAGNUSSEN PERT VESZÍTETT A KORÁBBI MENEDZSERÉVEL SZEMBEN

kevin_magnussen_f1_grand_prix_belgium_qualifying_q06psnpqh2vx.jpg

A Haas F1 Team dán versenyzőjének a bírósági döntés értelmében bevételeinek 20%-át Dorte Riis Madsennek, a korábbi menedzserének kell utalnia, egészen 2021-ig.

A dán bíróság egy igencsak hosszú perlekedés végére pontot téve úgy határozott, hogy 2015. szeptember 1-től 2021. június 30-ig a dán Haas-versenyző, Kevin Magnussen pénzbevételeinek az egyötödére korábbi menedzsere, Dorte Riis Madsen jogosult. Magnussen idén nagyjából egymillió fontot kap az amerikai istállótól, azonban ennek csak a töredékéből gazdálkodhat, mert a fennmaradó részből kell kifizetnie Madsent.

A két fél 10 évvel ezelőtt, 2008-ban kezdett el együtt dolgozni, majd amikor 2011-ben Magnussen betöltötte a 18. életévét, egy új szerződést írtak alá, aminek az értelmében 2021 júliusáig bezárólag Madsen a dán bevételeinek 20%-ára lett jogosult. 2010-ben viszont komolyabb támogatást kapott milliárdos honfitársától, Anders Hoch Povlsentől, amelyet követően együtt létrehozták a Racingselskabetet, aminek az 51%-a Povlsen birtokában volt, míg Magnussené 49% volt. Ez a vállalat aztán alkalmazta Magnussent és Madsent, mint versenyzőt és menedzsert – így minden szerződés a Racingselskabeten keresztül lett megkötve.

Magnussen és Madsen kapcsolata aztán 2014-ben megromlott – a dán Ekstra Bladet értesülései szerint a dán versenyző azt mondta a bíróságon, hogy meglehetősen frusztrálttá vált annak hatására, hogy elveszítette ülését a McLarennél, ráadásul még B-terv sem volt, és emiatt akart véget vetni az együttműködések.

Azonban a vállalat ennek ellenére egy ideig, egészen pontosan 2016 nyaráig eleget tett a Madsennel szembeni fizetési kötelezettségeinek úgy, hogy a hölgy fizetése 74 ezer fontot kóstált. Ezt követően döntött úgy Madsen, hogy jogi lépéseket tesz, igényt tartva a 20%-ra, mert úgy érezte, hogy szerződésszegés történt vele szemben. Azonban így összességében kevesebbet fog kapni a vártnál Madsen.

Emellett Magnussen pert indított korábbi jogi tanácsadója, Kristian Paaschburg ellen, aki kvázi belerángatta az immár a negyedik teljes Forma-1-es szezonját teljesítő dánt ebbe a kálváriába. Magnussen állítása szerint Paaschburg nem az ő érdekeit védte az ügy során. A bíróság ugyan elismerte, hogy valóban felelősségteljesebbnek kellett volna lennie az exügyvédnek, de miután a szóban forgó kontraktus 2010-es keletkezési és 2011-es aláírási dátumához képest túlságosan sok idő telt el, komolyabb elmarasztalásban nem részesült.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8114202789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása