F1 - KETTEN MÁRIS A MEZŐNY VÉGÉRŐL RAJTOLNAK SPÁBAN

m167415.jpg

Valtteri Bottas Mercedesében és Nico Hülkenberg Renault-jában motort cseréltek, így mind a finn, mind a német versenyzőre komolyabb felzárkózás vár a vasárnapi versenyen, ugyanis csak a rajtrács végéről várhatják a piros lámpák elalvását.

Pénteken, az első szabadedzés folyamán a Mercedes megerősítette, hogy valamennyi autó, amely a német erőforrásait használja, megkapja a legújabb verziójú motort. Azonban Valtteri Bottas esetében ez már csak rajtbüntetések kíséretében valósulhat meg, mert a Brit Nagydíjon az utolsó jolly jokerét is ellőtte ebben a tekintetben, miután a Red Bull Ringen hidraulikus probléma miatt kellett kiállnia a versenyből.

A finn versenyző – aki idén még nem nyert futamot – új belsőégésű motort, turbófeltöltőt, MGU-H-t, MGU-K-t, vezérlőelektronikát és energiatárolót kap a Belga Nagydíjra. Azonban mindennek következtében Bottas kénytelen lesz osztozni a rajtrács utolsó során Nico Hülkenberggel, akinek kapcsán a Renault már csütörtökön megerősítette, hogy megkapja az új, B-specifikációs erőforrást.

Bottas csapattársa, a világbajnokságot vezető Lewis Hamilton eközben a belsőégésű motorból, a turbófeltöltőből és az MGU-H-ból kapott új egységet. Persze, a Ferrarinál sem a láblógatásról szóltak az előző hetek, mivel mind a bajnoki címért harcoló Sebastian Vettel, mind Kimi Räikkönen új belsőégésű erőforrást kap, továbbá a német a hőenergiát visszanyerő rendszerből és a turbófeltöltőből is újat használhat.

A Renault-nál is nem csak Hülkenberg autójához nyúltak, hanem Carlos Sainzéhoz is: a spanyol pilóta szintén új belsőégésű motorral versenyezhet ettől a hétvégétől fogva, hasonlóan a McLaren hazai pályán induló pilótájához, Stoffel Vandoorne-hoz. Csakhogy a 2015-ös GP2-bajnok autójába bekerül egy vadonatúj turbófeltöltő és egy új MGU-H.

Fotó: Mercedes-Benz Media Archive / Wolfgang Wilhelm

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4914200035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása