F1 - TOVÁBBI RÉSZLETEK DERÜLTEK KI NIKI LAUDA ÁLLAPOTÁRÓL

niki_lauda_spanish_f1_grand_prix_qypcxdirtmcx.jpg

A minap a Bécsi Általános Kórház orvosai újabb részletek árultak el Niki Lauda egészségügyi állapotáról – mint az ismeretes, a háromszoros Forma-1-es világbajnoknak a múlt héten volt tüdőtranszplantációja.

Ahogyan arról már az előző napokban is beszámoltunk, szerencsére sikeres volt Niki Lauda bécsi műtétje, amelyet követően kiderült, hogy a mostani betegsége nem annak a balesetnek volt a következménye, amelyet az 1976-os Német Nagydíjon szenvedett el és amelynek során több ponton is megégett a teste, valamint mérgező gázokat lélegzett be.

Hétfőn pedig a bécsi klinika újabb tájékoztatást adott ki a Mercedes ügyvezetői jogkörrel fel nem ruházott vezetőjének állapotáról: kiderült, hogy a 69 éves osztrák az operációt követő 24 órában végig tudatánál volt és gépek segítsége nélkül tudott lélegezni.

„Azóta pedig folyamatosan a javulás, minden életfunkció jól működik. A páciens pedig felépüléséig a Bécsi Általános Kórház kezelése alatt fog állni” – áll a közleményben.

Az osztrák kórház évente 120 tüdőátültetést hajt végre, Niki Lauda operációját Walter Klepetko és Konrad Hotzenecker irányításával bonyolították le. Helyi sajtóértesülések szerint pedig a háromszoros világbajnok a későbbiekben akár még a munkába is visszaállhat, amennyiben teljesen felépül – azonban ez erre még sok-sok hetet kell majd várni.

„Nagyon hiányzott nekünk Niki Hockenheimben és Magyarországon, így már alig várom, hogy újra velünk legyen. Azonban a felépülés, amivel szembe kell néznie, nem egy verseny, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy hamarosan közölni fogja minden nővérrel és orvossal, hogy neki már elege van a kórházból” – nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke még a múlt héten, kollégája műtétjét követően.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7214167653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása